Tineretea, un dezavantaj in parteneriatele de afaceri?

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 11:41
1629 citiri
Tineretea, un dezavantaj in parteneriatele de afaceri?

Multi manageri aflati la o varsta considerata inca frageda se confrunta cu prejudecatile posibililor clienti sau parteneri de afaceri care fac diferite presupuneri cu privire la maturitatea, perspicacitatea si inteligenta celor tineri. Prejudecatile i-ar putea da inapoi pe cei aflati la inceput de drum, iar aceasta greseala i-ar putea costa chiar rezultatele financiare ale propriei companii, informeaza Entrepreneur.com. 

Respectul ar trebui sa fie rezultatul realizarilor persoanei cu care stai de vorba, nu al varstei profesiei sau titulaturii.

Cu atat mai putin, varsta nu este un motiv pentru a opune rezistenta in parteneriatele de afaceri, iar daca celalalt te subestimeaza, expertii te sfatuiesc sa renunti din start la orice colaborare, intrucat nu va fi niciodata productiva  pentru afacerea ta.

Iata cateva sfaturi pentru a te pastra pe pozitii atunci cand varsta devine un factor problematic in negocierea, colaborarea si autopromovarea in fata oamenilor de afaceri in etate.

Mentine-ti pozitia

Daca stii ca ai dreptate, nu te lasa intimidat de ceilalti pentru simplul fapt ca cei care te pun in situatii dificile sunt mai in varsta decat tine.

Incearca sa nu cedezi si pastreza-ti un echilibru, care sa te ajute sa demonstrezi in acelasi timp respect fata de acestia.

Faptul ca ti se spune ca ai gresit sau ca ai nevoie de ajutorul altcuiva pentru a transforma in realitate viziunea ta, este doar o strategie folosita de ceilalti pentru a se plasa pe o pozitie superioara tie.

Specialistii in HR te sfatuiesc sa inveti sa faci o diferenta intre cei care adauga valoare afacerii tale si cei care urmaresc doar valoarea pe care o ai tu de oferit.

Nu-ti pierde timpul

Stabileste care este valoarea ta profesionala si stabileste un curs clar al fiecarei intalniri fara sa pari ingamfat sau prea pompos.

Daca persoana cu care stai de vorba este prea individualista sau elitista sa te accepte ca pe un egal al sau, nu te lasa intimidat si aminteste-ti care este valoarea ta, ramanand politicios in continuare.

Cu aceste persoane nici macar nu merita sa iti pierzi timpul, sunt de parere specialistii.

Foloseste-te de persoane de aceeasi varsta din compania ta

Cea mai buna modalitate de a “relaxa” o astfel de negociere este sa aduci pe cineva mai in varsta din compania ta, astfel incat partenerul de afaceri sau clientul sa se simta in largul sau in timpul discutiilor.

Acest gest nu este un semn de slabiciune si nici nu inseamna ca nu esti in stare sa te ocupi singur de propriul business, ci doar iti permite sa manevrezi situatia in avantajul tau.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#intimidare, # negociere, # afaceri, # business, # manageri , #Manageri