Tim Cook: Pentru Apple, banii sunt doar un rezultat secundar al succesului

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 18:15
2226 citiri
Tim Cook: Pentru Apple, banii sunt doar un rezultat secundar al succesului

"Imbogatirea vietii" clientilor este mai importanta decat profitul, banii fiind doar un rezultat secundar al succesului, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, in primul interviu televizat acordat de la preluarea functiei anul trecut de la Steve Jobs.

"Vrem sa imbogatim vietile oamenilor, nu doar sa facem bani. Banii ar putea fi un rezultat secundar, dar nu sunt steaua calauzitoare pentru noi", a afirmat Tim Cook, citat de Bloomberg.

Cook vorbeste despre tranzitia de la om de incredere al lui Steve Jobs la CEO al Apple, de la persoana privata la vedeta, despre pasiunea angajatilor si clientilor pentru companie, despre cum functioneaza Apple, modul in care sunt dezvoltate si rafinate produsele, echipa de management, idei si design, situatia de pe piata, strategia de preturi, criza Apple Maps, litigiile cu rivalii pe probleme de drepturi de proprietate intelectuala, controversele legate de conditiile de munca de la Foxconn, locuri de munca si relatia cu Steve Jobs.

"Nu ma simt faimos. Duc o viata simpla. Intr-adevar, s-a schimbat ceva: oamenii ma recunosc. Este o oarecare ajustare pentru mine, deoarece pana acum am avut privilegiul de a ramane in anonimat. Este diferit. Ma simt insa mai bine ca niciodata. Imi place foarte mult sa fiu CEO al Apple. Iubesc asta. Este ceva ce trebuie sa fac, si voi continua sa ma adaptez la asta", a spus Cook.

Seful Apple nu se considera o persoana timida, insa noteaza ca nu pune pret pe faima, ca nu este motivat de asta.

Referitor la imaginea sa, Cook noteaza ca biografia oficiala de CEO al Apple il portretizeaza ca pe un robot, o persoana foarte disciplinata, fara emotii.

"Cred ca atunci cand citesti despre tine ti se pare aproape ca o caricatura. Zici ca citesti despre altcineva (...) In cazul meu, cel despre care citesc apare ca un robot. Ma duce gandul la disciplina. Dar suna ca si cum nu ar exista emotie. Nu cred ca cei care ma cunosc ar spune asta. Cu siguranta nu sunt un tip care da cu pumnul in masa. Nu este stilul meu", comenteaza directorul general al Apple.

Intrebat despre modul in care compania este afectata de asteptarile ridicate ale clientilor, Cook a replicat ca Apple plaseaza oricum stacheta si mai sus.

"Este mai multa presiune care vine din interior decat cea care vine din exterior. Clientii au asteptari incredibil de ridicate de la noi. Noi am ridicat stacheta si mai sus", spune seful Apple.

Aflat de 16 luni la conducerea Apple, Cook a dirijat cea mai semnificativa evolutie a iPhone de la lansarea produsului in 2007, lansarea unor noi generatii ale produselor companiei, de la iPhone si iPad la iPod si Mac, inclusiv introducerea noului iPad Mini, iar actiunile companiei au urcat cu 43% in mandatul sau.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Tim Cook manager, #Tim Cook manager Apple, #Cook declaratie , #Manageri