Theofilos Romaios, Miele Romania: Vacantele inseamna pentru mine insulele grecesti

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 00:00
3502 citiri
Theofilos Romaios, Miele Romania: Vacantele inseamna pentru mine insulele grecesti

Theofilos Romaios, Sales&Administration Manager Miele Appliances, are 43 de ani si a venit la conducerea Miele Romania in vara anului 2011. A intrat in business-ul romanesc din 2006 si a ramas aici, bucurandu-se, in weekenduri, de frumusetile Romaniei si, in vacante, de insulele din Grecia.

Romaios este acum seful operatiunilor din Romania a celui mai mare producator independent de echipamente electrocasnice din lume, insa sta foarte bine la capitolul "time management", fie ca este vorba de timpul personal sau professional.

Despre piata premium din Romania, afaceri, timp liber si pasiuni a vorbit Theofilos Romaios, intr-un interviu acordat Business24

Compania dumneavoastra este un furnizor premium de produse "high-end", cum se comporta piata premium in Romania anului 2012?

Brandurile premium o duc foarte bine, in special Miele, mai ales ca a inregistrat o crestere a vanzarilor in primul semestru din 2012. In 2013 Miele nu se va abate de la strategia pe care a aplicat-o in cei 113 ani de existenta - aceea de a oferi produse "high-end" - si va continua sa-si sporeasca vanzarile si sa atraga tot mai multi clienti multumiti. Nu ar trebui sa uitam ca moto-ul Miele este "Immer Besser!" - "Intotdeauna mai bine!"

De ce ati ales Romania pentru afaceri?

In 2005, am inceput sa lucrez pentru Autohellas (o franciza a companiei de leasing operational Hertz International) ca analist financiar si expert contabil, iar in 2006 am devenit seful subsidiarei din Bulgaria. La sfarsitul lui 2006, managerii companiei mi-au propus sa vin in Romania si sa pun bazele companiei aici, ceea ce am si facut.

De atunci, locuiesc si muncesc in Romania si nu am de gand sa parasesc prea curand aceasta tara. Aproximativ 20 de ani am lucrat in aceeasi industrie (inchirieri auto si leasing operational) .

Va considerati un om de success in experienta antreprenoriala pe care ati acumulat-o?

Daca a fi un manager de succes inseamna sa aduci profit actionarilor, atunci cred ca sunt un manager de succes cand ma gandesc la ceea ce am reusit sa fac la Hertz Lease.

Am ridicat Hertz din nimic si am "livrat-o" cu peste 1.600 de autoturisme in leasing operational, 130 de clienti, vanzari care atingeau 8,5 milioane de euro si profituri de peste 1 milion de euro.

A fi intr-o pozitie de conducere a unei companii implica o serie de sacrificii. Cum stati la capitolul "managementul timpului personal"?

Am lucrat ca director general incepand din 2007, cand am venit pentru prima oara in Romania. Sa fii director general inseamna ca trebuie sa te implici in absolut tot ceea ce se intampla in afacerea pe care o conduci.

Intotdeauna m-am descurcat bine la capitolul "time management" in viata profesionala, si am stat destul de bine si cu timpul meu personal. De fapt, sunt o persoana foarte organizata si este relativ simplu pentru mine sa-mi organizez si timpul.

Daca tot am ajuns la capitolul managementul timpului personal, spuneti-ne cum va place sa va petreceti timpul liber.

In weekend-uri, strabat Romania impreuna cu familia mea si in special cu fiul meu in varsta de doi ani si jumatate. Aveti o zona rurala nemaipomenita, iar dintre orase ne plac mai ales Sibiul, Sinaia si Sighisoara. Cand nu avem timp de plimbari pe distante lungi, mergem in Mall-uri la cumparaturi si in cafenele.

In timpul vacantelor - vacantele inseamna pentru mine si pentru familia mea insulele grecesti - incercam sa petrecem cat de mult timp putem la marea dupa care tanjim foarte mult in Romania.

Chiar va recomand sa vizitati Paros, Santorini, Milos, Corfu, iar daca nu aveti restrictii in ceea ce priveste timpul avut la dispozitie Grecia are 227 de insule si sunt sigur ca veti gasi cel putin una care sa devina favorita dumneavoastra.

Aveti vreo pasiune? Spuneti-ne mai multe despre asta

Imi place fotografia foarte mult, mi-ar fi placut sa devin fotograf profesionist, dar deocamdata ma bucur de fotografie ca amator.

In ultimii trei ani folosesc un NIKON D300, o camera foto excelenta cu un obiectiv de 28-200 mm cu tehnologie Vr (stabilizare imagine).

A doua mea "dragoste" este muzica. Cant la chitara bas - am o chitara bas Fender si o chitara clasica si, adolescent fiind, interpretam muzica live cand si unde aveam ocazia.

Conduceti o companie care furnizeaza produse de cea mai inalte calitate pentru interior si exterior. Obisnuiti sa investi mult in decorarea propriei case?

Din pacate, locuiesc intr-o casa inchiriata, o casa foarte frumoasa, dar care era mobilata si decorata complet cand ne-am mutat, asa ca va puteti imagina ca nu pot investi cu adevarat multi bani intr-o casa care nu este a mea.

In schimb, cheltuiesc bani pe mici obiecte decorative.

Daca ati avea, totusi, o bucatarie de vara. Ce decoratiuni ati alege?

Cum am spus si mai devreme, vara este legata indestructibil de insulele grecesti, prin urmare cred ca as combina electrocasnicele Miele cu arhitectura unei insule grecesti, culori luminoase, spatii deschise, decor liniar si multa lumina naturala!

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Theofilos Romaios Miele Romania, #seful Miele Romania, #afaceri Theofilos Romaios, #vacanta Theofilos Romaios , #Manageri