Cum a castigat Soros 1 miliard de dolari in doar doua luni

Joi, 14 Februarie 2013, ora 18:02
2124 citiri
Cum a castigat Soros 1 miliard de dolari in doar doua luni

Miliardarul american George Soros si alti manageri de fonduri de hedging inregistreaza profituri masive, dupa ce au mizat ca Banca Japoniei si guvernul de la Tokyo vor recurge la deprecierea yenului pentru stimularea economiei.

Soros a castigat aproape 1 miliard de dolari mizand incepand din decembrie pe declinul monedei Japoniei, in timp ce Greenlight Capital, condus David Einhorn, Third Point LLC - Daniel Loeb si Hayman Capital Management - Kyle Bass, au obtinut, de asemenea, profituri semnificative din speculatiile pe yen, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Dolarul american s-a apreciat cu circa 17% si euro cu aproape 23% in raport cu yenul in ultimele trei luni.

Declinul rapid al monedei Japoniei a alimentat temeri privind declansarea unui razboi global de depreciere a monedelor nationale cu scopul imbunatatirii sau pastrarii competitivitatii economice.

Temeri privind un astfel de scenariu s-ar fi aflat, in aceasta saptamana, la originea unei declaratii comune a G7 in care statele membre reafirmau ca nu-si vor stabili tinte pentru cursurile de schimb.

Traderii vor privi cu atentie la reuniunea ministrilor de finante si sefilor de banci centrale din G20, la sfarsitul acestei saptamani, pentru semne privind disconfortul statelor membre referitor la deprecierea yenului.

Pentru moment, multi traderi par sa fi ajuns la aceeasi concluzie ca Soros si ceilalti manageri de fonduri de hedging, noteaza Wall Street Journal.

Soros, 82 de ani, pare insa a fi marele castigator, firma Soros Fund Management, cu active de 24 de miliarde de dolari, avand deja un profit de circa 1 miliarde de dolari de pe urma yenului incepand de la mijlocul lunii noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Soros investitii, #depreciere yen, #fonduri hedge , #Manageri