Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum a castigat Soros 1 miliard de dolari in doar doua luni

Cum a castigat Soros 1 miliard de dolari in doar doua luni


Miliardarul american George Soros si alti manageri de fonduri de hedging inregistreaza profituri masive, dupa ce au mizat ca Banca Japoniei si guvernul de la Tokyo vor recurge la deprecierea yenului pentru stimularea economiei.

Soros a castigat aproape 1 miliard de dolari mizand incepand din decembrie pe declinul monedei Japoniei, in timp ce Greenlight Capital, condus David Einhorn, Third Point LLC - Daniel Loeb si Hayman Capital Management - Kyle Bass, au obtinut, de asemenea, profituri semnificative din speculatiile pe yen, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Dolarul american s-a apreciat cu circa 17% si euro cu aproape 23% in raport cu yenul in ultimele trei luni.

Declinul rapid al monedei Japoniei a alimentat temeri privind declansarea unui razboi global de depreciere a monedelor nationale cu scopul imbunatatirii sau pastrarii competitivitatii economice.

Temeri privind un astfel de scenariu s-ar fi aflat, in aceasta saptamana, la originea unei declaratii comune a G7 in care statele membre reafirmau ca nu-si vor stabili tinte pentru cursurile de schimb.

Traderii vor privi cu atentie la reuniunea ministrilor de finante si sefilor de banci centrale din G20, la sfarsitul acestei saptamani, pentru semne privind disconfortul statelor membre referitor la deprecierea yenului.

Pentru moment, multi traderi par sa fi ajuns la aceeasi concluzie ca Soros si ceilalti manageri de fonduri de hedging, noteaza Wall Street Journal.

Soros, 82 de ani, pare insa a fi marele castigator, firma Soros Fund Management, cu active de 24 de miliarde de dolari, avand deja un profit de circa 1 miliarde de dolari de pe urma yenului incepand de la mijlocul lunii noiembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1922 ori