Shachar Shaine:"Vreau sa triplez cifra de afaceri"

Miercuri, 13 Iunie 2007, ora 03:00
1618 citiri
Shachar Shaine:"Vreau sa triplez cifra de afaceri"

Presedintele URBB, compania care produce Carlsberg, Tuborg sau Skol a acordat un interviu in exclusivitate pentru Bloombiz.ro in care vorbeste despre succesul in cariera, afacerile cu bere, responsabilitate sociala dar si despre life style.

Conform afirmatilor acestuia piata berii este o piata extrem de competitiva, lupta pentru pozitiile de top este din ce in ce mai dificila iar bugetele pe care le pun la bataie managerii sunt de ordinul zecilor de milioane de euro. "Din aceasta perspectiva, cu siguranta, "berea" va ramane si anul acesta unul dintre cei mai mari cumparatori de publicitate".

URBB a inregistrat anul trecut o crestere cu 15% in volum a vanzarilor de bere fata de anul 2005, iar cifra de afaceri a sporit cu 30% fata de 2005, ajungand la aproximativ 100 milionane euro.

"Compania si-a indeplinit astfel obiectivele stabilite si si-a consolidat locul pe piata de bere, ocupand a 4-a pozitie in topul producatorilor internationali de bere prezenti in Romania" spune Shachar Shaine.

Portofoliul companiei este format exclusiv din marci premium. Conform presedintelui acesteia fiecare dintre acestea se adreseaza unui anumit profil de consumator si are obiective de vanzari diferite, pe care fiecare le-a indeplinit.

In ceea ce priveste cotele de piata detinute de produsele URBB, Tuborg are 60% pe segmentul premium, Carlsberg 35% pe segmentul super-premium, Skol 20% pe cel mediu iar Holsten are o cota de piata de 10% pe segmentul premium.

Implicare sociala

Despre responsabilitatea sociala a companiei pe care o conduce, Shachar Shaine crede ca e o datorie pentru o mare corporatie sa sprijine in permanenta comunitatea, cu atat mai mult atunci cand membrii ei au nevoie de sprijin.

"Unul dintre obiectivele importante ale companiei este acela de a restitui comunitatii macar o parte din sustinerea si respectul pe care consumatorii le manifesta fata de brandurile companiei". Directia principala urmarita in programele CSR ale URBB este contributia la construirea unui mediu cat mai curat, la conservarea mediului inconjurator in principal prin informarea, responsabilizarea si educarea fiecarui cetatean.

"Tuborg are ca principala valoare libertatea, ea regasindu-se foarte bine, in primul rand, la nivelul platformei de comunicare a marcii "Elibereaza-te de rutina!" si evident, la nivelul executiei. Chiar recenta schimbare de ambalaj a marcii este o expresie a acestei valori".

Din cele 15 milioane de euro pe care societatea le aloca bugetului de marketing, 5 milioane de euro vor fi directionate catre promovarea pe media a brandurilor detinute. Bugetul de marketing al URBB este cu 40% mai mare in acest an fata de 2006.(foto: revista piata)

Integral astazi pe Bloombiz.ro

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...