Sfaturi pentru IMM: Angajati cea mai buna persoana pentru firma, nu pentru job!

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 15:11
3191 citiri
Sfaturi pentru IMM: Angajati cea mai buna persoana pentru firma, nu pentru job!

Antreprenorii IMM ar trebui sa caute persoana potrivita pentru companie si sa nu alega candidatul potrivit pentru pozitia disponibila. Angajatul ideal trebuie sa se dezvolte odata cu business-ul pentru care lucreaza.

Recrutarea pentru proprietarii multor IMM este mai mult decat o stiinta, ei bazandu-se pe o serie de intrebari atent alese, intrebari care s-au dovedit a fi eficiente in trecut. Totusi, specialistii cred ca acesta nu este cea mai buna metoda.

Chiar daca antreprenorul nu este foarte priceput in a descrie sarcinile si cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca viitorul angajat sau nu stie sa adreseaza cele mai potivite intrebari in timpul interviului, cu siguranta stie exact ceea ce cauta: Vrea sa angajeze cea mai buna persoana pentru acesta pozitie, potrivit Inc.com.

Un experimentat antreprenor IT si autor de carti, Harwell Thrasher ii sfatuieste pe antreprenori sa caute cea mai potrivita persoana pentru companie, nu pentru pozitia vacanta.

Potrivit acestuia, joburile se schimba in permanenta pentru ca o afacere are mereu nevoie sa tine pasul cu schimbarile din mediul de afaceri. Cea mai potrivita persoana pentru o anumita pozitie este cel care face astazi ceea ce trebuie rezolvat astazi.

Insa, tinand cont de schimbarile economice cu care trebuie sa tina pasul o afacere, cu siguranta aceasta persoana nu este si persoana care face astazi ceea ce trebuie facut maine. Solicitarile se vor schimba, clientii se vor schimba si intregul business va fi diferit.

Prin urmare, sfatul antreprenorului Trasher este sa angajati persoana care poate evolua odata cu afacerea.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#locuri de munca, #angajari sfaturi, #antrenori sfaturi recrutare, #recrutare companii mici , #Manageri