Seful PayPal pe Europa Centrala: Comerciantii romani trebuie sa se adapteze platformelor mobile

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 14:13
1860 citiri
Seful PayPal pe Europa Centrala: Comerciantii romani trebuie sa se adapteze platformelor mobile
Stanley Watch, general manager PayPal in Europa Centrala si de Est

O parte semnificativa a volumului e-commerce-ului din Romania vine din tranzactii cross-border, in cadrul Uniunii Europene, dar si in America de Nord sau Asia, a declarat, pentru Business24, Stanley Watch, general manager PayPal in Europa Centrala si de Est.

Intr-un interviu acordat Business24 seful PayPal a declarat ca gusturile clientilor romani s-au "modelat" de-a lungul timpului, ei indreptandu-si atentia si catre produsele din alte tari decat Romania.

"Comportamentul miilor de consumatori romani care folosesc PayPal este unul sofisticat: romanii cauta selectiv produse si branduri, alaturi de cele mai bune preturi, atat pe plan local, cat si international. De aceea, o parte semnificativa a volumului e-commerce-ului din Romania vine din tranzactii cross-border, in cadrul Uniunii Europene, dar si in America de Nord sau Asia.", a spus Stanley Watch.

Neincrederea clientilor reflectata in gradul mare de plati la livrare

Seful PayPal spune ca in Romania compania inregistreaza o crestere dinamica a celor care fac cumparaturi folosind platforma, crestere aproape dubla comparativ cu cea a e-commerce-ului la nivel national.

"Principala provocare este reprezentata de platile la livrare ("cash on delivery" - COD), care sunt in continuare utilizate extensiv in Romania. Acest lucru se intampla insa in numeroase piete din intreaga lume, platile la livrare fiind simptomatice pentru lipsa de incredere dintre vanzator si cumparator", a adaugat Watch.

"Comerciantii care vor adopta primii platformele mobile vor avea un avantaj competitiv imens"

In plus, omul de afaceri spune ca romanii, in special comerciantii, trebuie sa invete sa profite de oportunitatea pe care o ofera mediul mobil.

"Exista o noua "norma" in retail: consumatorii poarta acum in buzunar, continuu si indiferent unde se afla, un intreg mall. Este clar ca romanii folosesc mai mult dispozitivele mobile atunci cand fac achizitii din strainatate decat atunci cand cumpara pe plan local. Si asta pentru ca magazinele locale nu sunt inca la fel de adaptate mediului mobil. Este extrem de important pentru comerciantii din Romania si din regiune sa realizeze care este cota din traficul lor ce provine de pe mobile sau tablete. De aceea, comerciantii care vor adopta primii platformele mobile vor avea un avantaj competitiv imens", a precizat Stanley Watch.

Pentru a "profita" de noua deschidere pe care o ofera mediul online, comerciantii trebuie sa apeleze atat la tehnologie cat si la imaginatie.

"Noua abordare va fi benefica atat pentru comercianti, cat si pentru consumatori. Cu toate acestea, nu este vorba doar de tehnologie, ci si de crearea unor experiente de shopping mai bune", a spus seful PayPal.

PayPal a facut noi numiri in managementul sau european. Astfel, Stanley Wachs devine General Manager Greater Europe (regiune care include Scandinavia, Europa Centrala si de Est si Turcia), in timp ce Luca Cassina este numit General Manager PayPal pentru Europa de Vest (Franta, Italia, Spania, Portugalia, Olanda si Belgia).

Interviul integral poate fi citit in editia de weekend a Business24 - Cum sa-i cheltuiesti.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Watch interviu, #Stanley Watch interviu, #PayPal Watch piata ecommerce, #piata ecommerce Romania , #Manageri