Proprietarul Zara, spaniolul Amancio Ortega, cel mai bogat om din Europa

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 08:31
2944 citiri
Proprietarul Zara, spaniolul Amancio Ortega, cel mai bogat om din Europa

Chiar cand Spania solicita Europei ajutor de 125 milioane de dolari, Amancio Ortega, fondatorul retailerului Inditex, a devenit cel mai bogat om din Europa. Averea miliardarului a crescut intr-o singura zi cu 3,8 miliarde de dolari, la 39,5 miliarde.

Averea proprietarului lantului de magazine Zara il claseaza intr-un top al celor mai bogati oameni din lume mai sus decat suedezul Ingvar Kamprad, a carui avere este estimata la 37,2 miliarde de dolari, sau francezul Bernard Arnault, cu 22,7 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Averea lui Ortega a crecut pe masura ce situatia economica a Spaniei s-a inrautatit. Rata somajului atinge in prezent pragul de 20%, iar tara s-a aflata in postura de a solicita ajutor extern pentru bancile nationale.

Prin reducerea dependentei de compania "mama" si cresterea numarului de magazine pe pietele emergente, Inditex a obtinut o crestere a profitului cu 30 de procente in primul trimestru al anului, determinand o valorizare a actiunilor cu 12 procente.

"Nu are nicio importanta ca este spaniol sau nu atat timp cat compania lui se extinde peste granitele tarii. Cu atat mai mult, cele mai bune rezultate financiare ale Inditex au fost obtinute pe piata din China. Se pare ca sunt imuni la orice fel de criza economica", a declarat Christodoulos Chaviaras, analist financiar.

Veniturile nete al Inditex, cel mai mare retailer de haine din lume au crescut la 432 milioane de euro in trimestrul fiscal incheiat in aprilie. Compania a anuntat vanzari de 3,42 miliarde de euro in magazine precum Zara, Pull&Bear sau Massimo Dutti. Ambele rezultate financiare au depasit estimarile specialistilor Bloomberg.

Aproximativ 22 de procente din vanzarile Inditex vin de pe piata din Spania in acest an, fata de 45% cat reprezinta veniturile de pe pietele emergente. Compania are cele mai multe unitati de vanzare: peste 4.300 in Europa, 900 in Asia si peste 400 in SUA. Reprezentantii companiei au anuntat ca incepand cu luna septembrie intentioneaza sa initieze in septembrie un sistem de vanzari online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#proprietar zara, #avere proprietar Zara, #miliardar Zara , #Manageri