Previziunile mediului de afaceri: Comertul si serviciile cresc, industria si constructiile raman stabile

Joi, 28 August 2014, ora 12:15
1667 citiri
Previziunile mediului de afaceri: Comertul si serviciile cresc, industria si constructiile raman stabile

Managerii companiilor estimeaza pentru perioada august-octombrie o crestere moderata a activitatii in sectorul de comert cu amanuntul si servicii si relativa stabilitate in industria prelucratoare si constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna august, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%), cu o tendinta de crestere pentru unele activitati precum fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjunctural +18%) si fabricarea altor mijloace de transport (sold conjunctural +18%), potrivit Mediafax.

In acelasi timp, atat preturile produselor industriale, cat si numarul salariatilor vor fi relativ stabile (sold conjunctural +1%, respectiv 0%).

Si constructiile vor inregistra o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%) in urmatoarea perioada, tendinta manifestata si la nivelul numarului de salariati (sold conjunctural -3%), al stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -1%) si al preturilor (sold conjunctural +2%).

Comertul inainteaza cu pasi mici, dar siguri

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +9%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +10%). Majorari moderate vor consemna si numarul angajatilor si preturile de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +8%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste de asemenea o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +13%), iar preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%).

Managerii din acest sector estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#previziuni comert, #previziuni servicii, #previziuni industrie, #previziuni sector constructii , #Manageri