Pepsi curteaza fosti angajati! Afla cine ar putea fi noul CEO

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 16:32
2223 citiri
Pepsi curteaza fosti angajati! Afla cine ar putea fi noul CEO

PepsiCo, care tocmai a anuntat un plan de redresare pe piata de profil, incearca sa il recruteze pe fostul director executiv Wal-Mart Stores, Brian Cornell pentru o pozitie in conducerea companiei.

Fostul director Wal-Mart ar putea ocupa functia de CEO pentru una dintre diviziile companiei, avandu-l ca sef direct pe Indra Nooyi, director executiv al PespsiCo, scrie Bloomberg.

Cornell ar putea insa refuza functia la Pepsi, fiind curtat si de alte companii de talie internationala.

Brian Cornell a anuntat luna trecuta ca va renunta la functia de director executiv al Wal-Mart, punand demisia pe seama unor probleme familiale.

Experienta sa la Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, l-a adus in contact cu Pepsi, intrucat compania producatoare de bauturi si snack-uri este cel mai important client pentru lantului de magazine. El ar putea ajuta Pepsi sa isi extinda portofoliul de retaileri, un pas important in procesul de restructurare a companiei.

Bauturile care au facut cunoscut brandul Pepsi au pierdut teren in fata concurentei Coca-Cola, a caror actiuni se tranzationeaza la un pret mai ridicat.

Divizia Sam's Club era unitatea care inregistra cele mai slabe rezultate financiare in 2009 cand a fost preluata de Cornell. Aceasta a inchiat trimetrul treilea cu o crestere a vanzarilor de 5,7%, fata de cresterea medie de 1,3% inregistarat de celelalte divizii Walt-Mart.

Cornell a lucrat ca director general pentru retailerul Michael Stores in perioada 2007-2009, iar intre 1991 si 2004 a lucrat ca director de vanzari la Pepsi Co.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Brian Cornell Pespi, #angajari Pepsi, #director Pepsi , #Manageri