Pedro Carreira, Continental - Dezvoltarea, principala mea ambitie

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 00:00
4607 citiri
Pedro Carreira, Continental - Dezvoltarea, principala mea ambitie

Pedro Carreira, directorul general Continental Anvelope Timisoara, face parte din grup inca din 1988 si nu ar renunta la ambitia sa de a consolida afacerea nici macar pentru un business al sau, propriu. Pentru 2013 are planuri serioase, iar sustinerea familiei il ajuta sa isi pastreze echilibrul perfect intre profesional si personal.

A condus operatiunile companiei in Portugalia, Brazilia si acum este in Romania pentru a duce afacerea cu anvelope la un nou nivel, in trend cu evolutia pietei.

Despre afacerile Continental in Romania, planuri de business, vanzari, dar si importanta familiei care l-a insotit in orice tara l-a purtat cariera de manager, vorbeste Pedro Carreira, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne mai multe despre afacerile Continental in Romania. Cum au evoluat afacerile Continental la noi in tara?

Continental a inceput oficial operatiunile in Romania in anul 2000, odata cu demararea procesului de productie la fabrica de anvelope din Timisoara. La momentul respectiv aveam 200 de angajati.

Acum, fabrica noastra de anvelope asigura locuri de munca pentru mai mult de 1.800 de oameni si intentionam sa continuam recrutarea, odata cu procesul de extindere a activitatii de productie.

In 12 ani de dezvoltare, am reusit sa inregistram o crestere constanta, devenind a treia fabrica de anvelope din cadrul Grupului Continental. In aceasta perioada, ne-am diversificat gama de produse, am crescut numarul de clienti si de angajati.

Compania Continental este activa pe piata din Romania cu doua divizii, Automotive si Rubber, si detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si dezvoltare in Timispara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Per total, investitiile Grupului in Romania depasesc 575 milioane de euro, avand peste 10.500 de angajati.

Cat de profitabila este afacerea cu anvelope in Romania?

In 12 ani de activitate, am reusit sa avem o crestere stabila, datorata investitiilor constante pentru extindere. Rezultatele strategiei de dezvoltare implementate in Romania s-au reflectat in cresterea numarului de angajati si a celui de anvelope produse.

Anul trecut, fabrica noastra din Timisoara a produs anvelopa cu numarul 100 de milioane. De altfel, numarul de anvelope produse anual a crescut constant, de la 1,1 milioane de anvelope in 2001, la 14,8 milioane, in 2011.

Alaturi de investitiile in cea mai buna tehnologie disponibila, ne axam si pe implementarea celor mai moderne solutii de protectie a mediului, precum si pentru sanatatea si siguranta angajatilor.

Ce vanzari estimati pentru urmatoarea perioada?

Vanzarile companiei depind de evolutia pietei. Continental Anvelope Timisoara urmeaza strategia sa de dezvoltare pe termen lung, pentru a fi pregatita sa raspunda cerintelor pietei. De aceea, planurile de investitii sunt orientate catre un proces de productie mai eficient.

Tinta noastra pentru jumatatea anului 2013 este cresterea capacitatii de productie cu 15%, precum si cresterea numarului de angajati.

Ce planuri de business aveti pentru 2013?

In 2013, dorim sa ne consolidam, in continuare, afacerile in Romania si procesul de integrare pe verticala, inceput in 2010 odata cu demararea proiectului de amestec primar (Master Batch). Dorim sa crestem capacitatea de productie, numarul de clienti si sa ne consolidam relatia cu cei existenti.

Daca ar fi sa va dezvoltati propriul business in 2013, care ar fi acesta? De ce?

Lucrez in cadrul Grupului Continental din 1988. Aici m-am dezvoltat si mi-am consolidat cariera de manager. In 2010, am preluat functia de director general al fabricii de anvelope Continental din Timisoara, iar principala mea ambitie a fost sa continui implementarea strategiei de dezvoltare, care, totodata, sa consolideze afacerea.

Revenind la planuri, cum reusiti sa va pastrati un echilibru intre planul profesional si cel personal? Care este din punctul dumneavoastra de vedere "reteta" pentru o balanta satisfacatoare?

Familia mea m-a sustinut mereu, inca de cand am inceput sa lucrez in cadrul Grupului Continental. Sotia si cei doi copii ai mei au venit cu mine din Portugalia, in Brazilia si acum in Romania.

Isabela, fiica mea cea mica, s-a nascut in Brazilia, atunci cand eram directorul fabricii din Camacari. Este foarte important pentru mine sa imi tin familia unita si, de aceea, i-am invitat sa ma urmeze. Fiul meu de 8 ani, Olavo, este elev in Timisoara, deoarece ne-am mutat aici in urma cu doi ani.

Ce faceti pentru a va relaxa in timpul liber?

Familia este foarte importanta pentru mine si incercam sa ne petrecem timpul liber impreuna. Imi place sa ma joc cu copii mei, sa ne uitam la filme sau sa vizitam impreuna orase vechi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Pedro Carreira Continental Anvelope, #anvelope Continental, #afaceri Continental Anvelope , #Manageri