Ninel Potirca, fost candidat la presedintie, cu sanse reale la puscarie

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 13:04
1499 citiri
Ninel Potirca, fost candidat la presedintie, cu sanse reale la puscarie

Constantin Ninel Potirca, fost candidat la alegerile prezidentiale, a fost trimis in judecata de procurorii din Gorj pentru evaziune fiscala si spalare de bani, a anuntat purtatorul de cuvant al Parchetului, Cristina Ciobanu.

Acelasi inculpat a fost trimis in judecata si pentru savarsirea a doua infractiuni de spalare de bani.

Prin actul de sesizare a instantei de judecata s-a retinut ca inculpatul Constantin Ninel Potirca, in calitate de administrator de fapt, in baza unei procuri de administrare, a inregistrat in evidenta contabila a S.C. Centrum Consulting SRL Targu-Jiu 5 facturi fiscale, ce atesta operatiuni fictive, creand un prejudiciu bugetului de stat in suma de 3.324.516 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Acelasi inculpat, in calitate de administrator al SC Nynmetal SRL Targu-Jiu, a inregistrat in evidenta contabila a societatii 2 facturi fiscale, ce atesta operatiuni fictive, fiind diminuat TVA de plata cu suma de 740.000 lei.

Prin acelasi rechizitoriu a fost trimis in judecata si inculpatul Tanase Potirca, pentru comiterea in forma continuata a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala, retinandu-se ca acesta, in baza unei intelegeri anterioare cu inculpatul Constantin Ninel Potirca, a ajutat la comiterea faptelor descrise.

Totodata, prin rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata si a doua persoane juridice, respectiv a societatilor comerciale SC C Centrum Consulting SRL Targu-Jiu si SC Nynmetal SRL Targu-Jiu, pentru comiterea in forma continuata a infractiunilor de evaziune fiscala.

Pentru asigurarea recuperarii prejudiciului catre bugetul de stat, s-a instituit sechestru asupra unui imobil apartinand inculpatului Potirca Constantin Ninel, situat in municipiul Targu-Jiu.

Inculpatul Constantin Ninel Potirca a fost retinut si arestat preventiv in cauza in perioada 4 - 10 iulie 2013 inclusiv, iar ulterior, urmare a deciziei din 10 iulie 2013 a Curtii de Apel Craiova, fata de acesta a fost luata masura preventiva de obligarii de a nu parasi localitatea Targu-Jiu fara incuviintarea organelor judiciare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#proces Ninel Potarca, #evaziune fiscala Ninel Potarca, #spalare bani Ninel Potarca , #Manageri