Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Economiei cauta administratori pentru Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz

Ministerul Economiei cauta administratori pentru Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz


Ministerul Economiei cauta administratori pentru companiile Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz (TGN), candidatii interesati putand depune dosarele pana la 13 martie.

Selectia va fi derulata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), asistat de asocierea dintre firmele Quest Advisors si Transearch International, potrivit unui anunt al ministerului.

"Dosarele cuprinzand documentele cerute pentru candidatura vor fi depuse/trimise (...) pana cel tarziu in 13 martie 2013, ora 16.00", se arata in anunt.

Consiliul de Administratie al fiecareia dintre cele trei companii este format din cinci membri.

Quest Advisors a fost infiintata de Vasile Lutai Hariton si este condusa de acesta alaturi de Loredana Serfezi si de Andreea Acalovschi, iar Transearch International este o companie internationala de recrutare, cu sibsidiare in mai multe tari.

Printre criteriile luate in calcul la alegerea administratorilor se numara o experienta de cel putin zece ani, din care minimum cinci ani in pozitii de conducere sau administrare, precum si o experienta de conducere a unor companii cu afaceri de cel putin 100 milioane euro sau 1.000 de angajati.

Potrivit anuntului, "in selectia candidatilor se va avea in vedere evitarea situatiilor de conflict de interese sau incompatibilitati", iar in Consiliile de Administratie ale celor trei companii vor putea fi alesi cel mult doi membri din randul functionarilor publici sau a altor categorii de personal din Ministerul Economiei.

Rolul firmelor de recrutare selectate este de a realiza lista scurta cu propuneri de candidati pentru companii din portofoliul Ministerului Economiei pentru care vor fi numiti manageri privati.

Aceasta a fost a doua tentativa a statului de a selecta firme care sa caute directori pentru companiile de stat, dupa ce un astfel de acord a fost incheiat in octombrie 2011 cu firma de recrutare Pedersen & Partners. Acordul cu Pedersen & Partners a incetat insa in luna mai, "in conditii amiabile", din cauza ca Ministerul Economiei intentiona sa deruleze procedura printr-o alta modalitate decat cea prevazuta la semnarea contractului.

Ministerul Economiei controleaza pachetele majoritare de actiuni ale Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz, trei dintre cele mai mari companii energetice din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1926 ori