Manageri noi la Administratiile Porturilor Maritime

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 16:48
3201 citiri
Manageri noi la Administratiile Porturilor Maritime

Administratia Porturilor Maritime si Administratia Canalelor Navigabile au incheiat procedurile de selectie a managerilor privati, in noua conducere a firmelor controlate de Ministerul Transporturilor regasindu-se bancheri, consultanti financiari, profesori, antreprenori sau avocati.

Noii membri CA la Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime", selectati in urma procesului de recrutare, sunt Razvan Badalicescu (fost vicepresedinte pe corporate banking al Citibank), Viorel Panait (presedintele si directorul general al operatorului portuar Comvex Constanta), Valeriu Ionescu (managing partner al companiei de consultanta Valeriu Ionescu & Asociatii) si avocata Cristina Flavia Teodosiu Anastasiu.

CEO-ul companiei este Lucian Balut, profesor universitar.

In CA ai celor doi actionari minoritari, respectiv Fondul Proprietatea si Primaria Municipiului Constanta, au precizat reprezentantii MTI.

Potrivit datelor publicate la Ministerul de Finante, compania a inregistrat in 2010 afaceri de 218,5 milioane lei si un profit net de 24,6 milioane lei.

In cazul Companiei Nationale "Administratia Canalelor Navigabile", administratorii selectati sunt Cornel Panait (prorector pentru dezvoltare institutionala si relatii internationale la Universitatea Maritima Constanta), Mihai Darie (fost CFO la Fondul Proprietatea, partener la compania de consultanta Eqvon Finance), Mugur Popescu (director general adjunct la Aviva Pensii), Alexandru Frangulea (sef Departament retea corporate sector public la BCR) si Radu Mircea Aurelian Trifa (Trifa Aurelian Mircea Radu PFA, fost director de fond de investitii).

Actualul director general, Daniel Georgescu, este CEO-ul companiei.

Din partea Fondului Proprietatea, reprezentantul in CA este Calin Metes, analist la sucursala din Bucuresti a Franklin Templeton.

Administratia Canalelor Navigabile a avut anul trecut o cifra de afaceri de 35,9 milioane lei si un profit net de 2,5 milioane lei.

Prima companie din subordinea Ministerului Transporturilor care a anuntat noul management este Tarom. Heinrich Vystoupil, fost sef al reprezentantei in Romania si Moldova a Austrian Airlines, a fost numit director general, iar Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac Bank, este presedintele Consilului de Administratie al companiei de transport aerian.

Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA, CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia", Telecomunicatii CFR si Electrificare CFR.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#manageri companii stat, #manageri administratie porturi, #manageri Butunoiu , #Manageri