Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Luca Cassina, PayPal: Timpul meu, sursa de inspiratie pentru serviciu

Luca Cassina, PayPal: Timpul meu, sursa de inspiratie pentru serviciu


Pentru seful Paypal pe Europa Centrala, de Nord, de Est si Turcia timpul liber este o sursa de inspiratie pentru serviciu. Luca Cassina isi cheltuieste banii si isi petrece timpul liber calatorind impreuna cu familia, iar bugetul ramas merge catre divertisment: carti si filme.

Luca Cassina a fondat, de-a lungul carierei sale, o companie de talent management si a ocupat, mai apoi, cateva pozitii de conducere in Italia si Elvetia, unde a pus in aplicare talentul sau de antreprenor.

Din ianuarie 2012, Luca Cassina este General Manager PayPal pentru Europa Centrala, de Nord, de Est si Turcia, si estimeaza o dublare a veniturilor PayPal pentru perioada 2010-2013. Ea va fi generata de preferintele consumatorilor, omniprezenta comerciantilor, inovatiile in materie de produse si intrarea pe noi piete, a declarat acesta, intr-un interviu acordat Business24.

Care este reteta succesului pe care PayPal l-a dobandit?

Succesul PayPal rezida in inovatie, baza pe care se sprijina afacerea noastra si fundatia viitorului. Am inovat mereu, fie ca a fost vorba de tehnologie, de ecosistem, de serviciile pe care le-am oferit clientilor sau de experienta care a sustinut transformarea viziunii noastre in realitate.

Avem in prezent peste 106 milioane de clienti activi si mai mult de 9 milioane de comercianti din 190 de piete carora PayPal le ofera servicii si avantaje pe care competitorii nu le pot egala: 12 ani de plati online, cele mai bune mecanisme de risc management si anti-frauda, o retea globala, expertiza internationala si multe altele.

Mai mult, pentru a ne alinia trendurilor actuale, focusul nostru este orientat asupra platilor mobile, in conditiile in care tot mai multe persoane utilizeaza dispozitivele mobile pentru a naviga si pentru a face achizitii.

Cum estimati ca vor fi veniturile la sfarsitul anului 2012, in comparatie cu 2011?

Veniturile PayPal pentru trimestrul al doilea din 2012 au fost de 1,36 miliarde de dolari, in crestere cu 26% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Operatiunile international ale PayPal au generat 694 milioane de dolari, cu 33% mai mult decat in trimestrul al doilea din 2011.

Per total, veniturile PayPal au reprezentat 40% din veniturile inregistrate de eBay Inc in trimestrul doi al anului curent.

Estimam o dublare a veniturilor PayPal in perioada 2010-2013, aceasta crestere fiind influentata de preferintele consumatorilor, omniprezenta comerciantilor, inovatiile in materie de produse si intrarea pe noi piete.

CV-ul dumneavoastra este unul destul de stufos, ceea ce denota o concentrare foarte mare asupra carierei dumneavoastra. Ati facut acest lucru in detrimentul echilibrului cu viata personala? Cum stati la capitolul time management?

Pentru toata lumea este important sa existe un echilibru bun intre job si viata personala. Niciodata nu ai suficient timp sa faci totul, insa, pentru mine, este important sa am si timp liber, in care sa ma pot deconecta de job.

In plus, timpul pe care mi-l dedic mie si familiei mele nu este important numai ca metoda de reincarcare a bateriilor, ci, uneori, se dovedeste a fi si o sursa de inspiratie pentru serviciu.

De-a lungul carierei dumneavoastra ati avut si ocazia de a fi fondator si CEO al unei companii. Ce v-a determinat sa parasiti drumul antreprenoriatului?

Sa creez o companie din nimic si sa o conduc a fost o experienta extraordinara, pe care o recomand tuturor. In acelasi timp, nu simt ca am renuntat la antreprenoriat; mi-am pastrat spiritul antreprenorial intr-un mediu corporate si consider ca asta este unul dintre motivele pentru care am evoluat profesional.

O intrebare pentru editia noastra de weekend, "How to spend it": Cum prefera seful Paypal pentru Europa Centrala, de Nord si de Est si in Turcia sa iti petreaca timpul si sa isi cheltuiasca banii?

De obicei imi petrec majoritatea timpului liber si-mi cheltuiesc banii calatorind impreuna cu familia.

De exemplu, in 2012 am vizitat o serie de orase din Italia si a fost o oportunitate excelenta pentru fiicele mele sa vada locuri pe care numai le-au studiat.

Eu si sotia mea ne-am bucurat de timpul liber si intreaga familie a avut ocazia sa reintalneasca prieteni pe care nu-i mai vazusem de o vreme.

In afara de calatorii, o parte din buget merge catre divertisment, in principal carti si filme.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1916 ori