Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Laminorul Braila: Un bielorus preia conducerea combinatului

Laminorul Braila: Un bielorus preia conducerea combinatului


Combinatul Laminorul Braila (LMRU), vandut recent de grupul rus Mechel catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, are de vineri un nou director general, Katylkou Hleb, si un nou presedinte al Consiliului de Administratie, Eduard Chimac, cei doi lucrand si anterior pentru companii din grupul Mechel.

Katylkou Hleb, cu cetatenie bielorusa, a fost numit, totodata, membru provizoriu in Consiliul de Administratie si va fi vicepresedinte al CA. Mandatele de director general si de administrator sunt valabile pana la finele lunii aprilie, potrivit unui comunicat transmis, marti, de Laminorul pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Functia de presedinte al Consiliului de Administratie a fost preluata provizoriu de Eduard Chimac, acesta inlocuindu-l pe Yury Gushchin. Chimac va fi ocupa functia respectiva tot pana la sfarsitul lunii aprilie.

In perioada aprilie 2008 - aprilie 2010, Hleb a fost membru in Consiliul de Administratie al Mechel Campia Turzii, iar Chimac a fost numit in mai 2011 director coordonator comercial al Mechel Targoviste.

Din Consiliul de Adminstratie a demisionat si Natalia Mardari, iar pe pozitia ramasa vacanta a fost numit tot temporar Sergiu Lapti.

El este si membru in Consiliul de Administratie al Mechel Campia Turzii, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Grupul rus a vandut pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni in martie productia la unitatile din Targoviste si Buzau si ar putea lua in calcul revanzarea combinatelor din Braila si Campia Turzii, daca va gasi cumparatori.

Firma Invest Nikarom are ca asociati in parti egale pe Chumakov Victor (58 de ani) si Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetatenie rusa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3255 ori