Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In Romania, cresc afacerile dar cresc si preturile

In Romania, cresc afacerile dar cresc si preturile

Managerii firmelor anticipeaza pentru perioada septembrie - noiembrie o crestere a activitatii din industrie, comertul cu amanuntul si servicii si o tendinta de stabilitate in constructii, dar si preturi mai mari in toate aceste sectoare, potrivit estimarilor exprimate in luna septembrie.Managerii intreprinderilor din industria prelucratoare estimeaza un trend pozitiv pentru volumul productiei, atat pe total (sold conjunctural +19%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor, se arata intr-un comunicat al Institului National de Statistica.

Optimismul este mai pronuntat in randul managerilor din intreprinderile cuprinse intre 250 si 499 salariati (sold conjunctural +26%).

Pe total industrie prelucratoare numarul de salariati va avea o tendinta de stabilitate, conform a 77% din totalul opiniilor regasite in ancheta.

Preturile produselor industriale vor fi in continuare crescatoare (sold conjunctural +20%).

Managerii prognozeaza o tendinta de stabilitate a volumului productiei si a stocului de contracte si comenzi din constructii (66% din total opinii exprimate, respectiv 69%). Aceeasi tendinta de echilibru pe ansamblul sectorului se preconizeaza de asemenea si pentru numarul de salariati, conform a 76% din estimari.

Preturile lucrarilor de constructii vor creste (sold conjunctural +28%), intensitatea fiind aproximativ aceeasi cu cea din luna anterioara (sold conjunctural +29%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru urmatoarele trei luni mentinerea tendintei de crestere a vanzarilor de marfuri, pe total activitate (sold conjunctural +33%).

Preponderent, managerii din comertul cu amanuntul apreciaza ca situatia economica din acest sector va fi marcata de stabilitate (51% din opinii exprimate), de crestere 39% din opinii, in timp ce numai 10% dintre repondenti indica o scadere.

Volumul comenzilor de marfuri adresate furnizorilor va inregistra in luna septembrie a.c. un sold conjunctural pozitiv (+26%). Preferintele comerciantilor continua sa fie orientate in principal catre produsele de pe piata interna (sold conjunctural +21%).

Nivelul stocurilor de marfuri se mentine aproximativ egal cu nivelul necesar desfasurarii activitatii de comert cu amanuntul (94% din opinii).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele 3 luni o tendinta de crestere moderata a numarului de salariati din sectorul de comert cu amanuntul (+9% sold conjunctural).

Preturile de vanzare cu amanuntul se mentin in crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +35%), dar intr-un ritm mai putin accelerat decat pana acum (70% din opinii).

Situatia economica din sectorul de servicii, in ultimele trei luni, a fost apreciata ca fiind buna, atat pe total activitate (sold conjunctural +33%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor. Pe primul loc in aprecierea cresterii cererii de servicii (cifra de afaceri) se situeaza managerii intreprinderilor mijlocii, la care soldul conjunctural a fost de +45%, urmate de intreprinderile mari (soldul conjunctural +35%) si intreprinderile mici (1-49 salariati), la care soldul conjunctural a fost de +26%.

Mediafax

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 3 Octombrie 2006

1.Probleme de credibilitate a datelor despre internet in SUA

A propos de IAB Romania, de viitoarea monitorizare BRAT, si de eternele probleme de intelegere pe care le-au avut mai multi utilizatori ai serviciului Trafic.ro, astazi am citit o extraordinara scrisoare deschisa adresata de Magid Abraham, CEO comScore Networks, industriei de media.

2.Parisul alb

Salonul Auto de la Paris a fost dominat de culoarea alba. A fost un salon unde fiecare constructor a avut in stand cel putin o masina vopsita in alb. Deci, Mondial de l"Automobile a lansat un nou trend. Albul este noua culoare trendy. Pana nu de mult, albul era culoarea asociata cu automobilele utilitare si masinile de firma. Astazi este culoarea obligatorie pentru o masina scumpa si nu numai.

3.Importanta imaginii publice

...cine n-are imagine publica... sa-si cumpere! Exista oameni care se nasc constienti ca vor ajunge departe. Ei constientizeaza importanta propriei lor persoane si stiu cum sa-si puna in valoare personalitatea si calitatile. Aceste persone stiu sa-si construiasca cel mai bine o imagine publica.

4.SUA=o noua China

Pana in decembrie 2008, un zid de 1200 de km va fi construit de americani in zona granitei cu Mexicul, acolo unde au fost arestati cel putin 1 milion de imigranti ilegali. Desi suma alocata initial este de 1,2 miliarde de dolari, expertii ...

5."Domnul 200%" a plecat

Dragos Stanca, seful diviziei de ziare si reviste a MediaPro, si-a anuntat astazi colegii printr-un mail ca pleaca din companie. Stanca, 32 de ani, era in al treilea an de cind conducea compania care editeaza peste 20 de titluri, cele mai cunoscute fiind Ziarul Financiar, Business Magazin, ProTV Magazin, Playboy si setul de ziare locale. El era numit de subordonati drept "Seful 200%" pentru ca, din 2004 si pina azi, cifra de afaceri a companiei s-a dublat, ajungind dupa unele surse la...

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1062 ori