Idei de antreprenor: Cand si cui sa delegi sarcini

Marti, 17 August 2010, ora 15:09
2119 citiri
Idei de antreprenor: Cand si cui sa delegi sarcini

Un manager bun poate stapani la excelenta un domeniu, insa nu se poate ocupa direct de toate activitatile unei companii. Stabileste care sunt punctele tale forte si incearca sa delegi celelalte responsabilitati celui mai bine pregatit pentru respectiva sarcina.

Iata cateva sfaturi pentru o mai buna delegare a responsabilitatilor.

Evaluaza-ti punctele forte

Tipul de asistenta de care ai nevoie depinde de abilitatile tale, punctele slabe si domeniile pe care doresti sa le consolidezi.

Stabilind domeniile care nu tin de expertiza ta si oamenii care se pot ocupa de acestea, vei avea mai mult timp sa te concentrezi asupra problemelor urgente si importante din companie.

Determina-ti necesitatile

Stabileste care sunt domeniile de activitate care necesita cea mai mare atentie. Este vorba de marketing, contabilitate sau probleme legate de IT?

Defineste in mod clar scopul proiectului precum si programul inainte sa cauti pe cineva pe care sa-l instruiesti.

Incepe cautarea


Exista o multime de site-uri unde poti posta oferte de munca pentru freelanceri, cum ar fi guru.com, elance.com si oDesk.
 
Pe de alta parte, principalul dezavanataj al recrutarii personalului din surse externe il reprezint? costul.

De exemplu, unele site-uri iti cer sa configurezi un cont si sa te angajezi ca vei plati prin intermediul site-ului si nu direct colaboratorului.

Site-urile de nisa au mai putini membri, astfel incat vei avea mai putine CV-uri de revizuit si mai putine oferte de licitatii pentru colaboratori.

Inainte sa iei decizia de a angaja, determina conditiile pe care trebuie sa le indeplineasc? potentialii candidati.

Cea mai mare greseala pe care o fac managerii este ca nu aleg cu atentie persoana cea mai potrivita din punct de vedere profesional si al experientei necesare.

Cere referinte si pune intrebari

Stabileste un interviu telefonic si discuta despre salariu si programul de lucru, dupa care propune o perioada de proba.

Pastreaza controlul

O relatie buna se bazeaza pe respectul reciproc. Daca doresti ca proiectele tale sa fie terminate in cel mai scurt timp posibil sau daca decizi sa extinzi proiectul, comunica asteptarile tale si pregateste-te sa platesti in plus.

Pentru a proteja ambele parti, si mai ales daca freelancerul lucreaza de la distanta, controleaza-i munca depusa pentru a nu avea surprize neplacute.

Odata ce ai gasit persoana potrivita, vei avea mai mult timp pentru ceea ce faci cel mai bine.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#delegare, #freelancer, #manageri, #personal, #recrutare, #sarcini , #Manageri