Hayssam incearca sa convinga judecatorii ca nu merita sa fie arestat preventiv

Vineri, 30 August 2013, ora 12:58
1267 citiri
Hayssam incearca sa convinga judecatorii ca nu merita sa fie arestat preventiv

Omar Hayssam a fost adus vineri la Tribunalul Bucuresti, unde s-a judecat legalitatea si temeinicia arestarii preventive in cazul sirianului, intr-un dosar in care acesta este acuzat de savarsirea infractiunii de delapidare, prejudiciul fiind de 20 milioane euro.

In sala de judecata, Hayssam a declarat ca a citit rechizitoriul procurorilor si nu crede ca se poate judeca un dosar in care trei sferturi dintre inculpati nu au fost audiati, iar "zeci de martori sunt neluati in seama".

"Consider ca acest dosar trebuie refacut. Starea de arest o las la aprecierea dumneavoastra. Va promit ca pe parcurs veti afla multe adevaruri care sunt ascunse si multe persoane care ar trebui sa fie in locul meu si au fost scoase de sub urmarire penala", i-a spus Hayssam judecatorului.

In dosarul "Manhattan", Omar Hayssam a fost trimis in judecata in octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alaturi de fratele sau, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infractional organizat si au actionat premeditat si planificat in vederea nerestituirii creditelor si trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water SA si SC Rio Soft Drinks SA in cadrul altor societati din "Grupul Manhattan".

Procurorii sustin ca Omar Hayssam si complicii lui au contractat imprumuturi bancare in numele Bucovina Mineral Water si Rio Soft Drinks, dupa care au transferat patrimoniile celor doua companii (fabrica de sucuri Rio din Timisoara si fabrica de imbuteliere ape minerale si sucuri Bucovina din Vatra Dornei) catre alte societati reale sau fantoma din "Grupul Manhattan".

Prejudiciul produs este de 78,4 milioane de lei pentru infractiunea de delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei pentru infractiunea de evaziune fiscala, 17,3 milioane de lei pentru infractiunea de spalare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

Omar Hayssam a fost condamnat de instantele din Romania in patru dosare: 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck", 3 ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei. Primele trei condamnari sunt definitive.

El a reusit sa fuga din Romania in anul 2006, fiind adus in tara pe 19 iulie anul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#arestare preventiva Omar Hayssam, #proces Hayssam, #dosar Omar Hayssam , #Manageri