George Ionita, antreprenorul care a descoperit elixirul tineretii fara de moarte

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 00:00
13313 citiri
George Ionita, antreprenorul care a descoperit elixirul tineretii fara de moarte
Foto: Pixabay

George Ionita, antreprenor si vegetarian convins, a decis sa faca mai mult decat a sa incerce sa-i convinga pe cei din jurul sau cat este de bine sa duci un stil de viata sanatos.

Era deja specializat in "inventarea de retete", asa ca pasul spre propria afacere a venit aproape natural, ca si denumirea businessului: "Hiper este un fel de 'ultima masura mare' iar Ambrozia este acel elixir alchimic care confera tinerete si frumusete fara de moarte", explica antreprenorul.

Desi pare un concept de nisa, lucrurile nu stau chiar asa. Produsele sale, regasite in magazine sub brandul "Bun de Papa", nu se adreseaza doar celor care aleg sa manance doar vegan sau celor care cauta o schimbare in alimentatie.

"Sa nu uitam ca Romania este o tara crestina care tine des posturi religioase", aminteste George Ionita.

Despre primii pasi pe care i-a facut in lumea afacerii, ce l-a indemnat sa mearga pe acest drum si ce inseamna, de fapt, a te mentine sanatos si echilibrat, vorbeste George Ionita, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne povestea Hiper Ambrozia. Cum ati inceput sa produceti biscuiti si care a fost investitia initiala?

Este greu de precizat care este adevarata poveste a Hiper Ambroziei, dar este cert ca povestea ei este strans legata de a mea.

Pot spune cu siguranta ca experienta, iubirea pentru gustul bun care sa hraneasca atat trupul cat si sufletul deopotriva, echilibru intre placut si sanatos (stiind ca nu tot ceea ce este placut este si sanatos sau ca nu tot ceea ce este sanatos este si placut), inspiratie si transpiratie, este ceea ce acum putem numi Hiper Ambrozia.

As putea spune ca nu eu am ales aceasta "afacere", ci ea m-a ales pe mine.

Cum am inceput? Consumam cu bucurie multe produse bio sau naturale si la un moment dat am vorbit cu o prietena care mi-a prezentat o serie de specialitati de profil de la un mare lant de magazine naturiste din Austria, dumneaei fiind prietena buna cu patronul acestora, si am fost foarte intrigat de pretul piperat al lor dar si de faptul ca in acest mod doar o anumita categorie de oameni isi puteau permite sa se hraneasca bine si sa manance sanatos.

Asa ca am hotarat sa fac o gama de produse care sa fie sanatoase, gustoase si cat mai accesibile ca pret, urmarind sa reduc din elitismul produselor naturale facute in "afara", plus ca in ceea ce priveste compozitia ingredientelor erau chiar cateva greseli mari legate de respectarea unor elementare reguli de nutritie.

La acea data eram de profesie tehnolog-demonstrator de cofetarie patiserie, un fel de inventator de retete, asa ca am fost inspirat sa fac doua retete de baza de la care s-a pornit initial.

Investitia initiala a fost nu doar in bani, ci mai ales intr-o munca sustinuta si perseverenta. Pot spune ca am pornit de la o camaruta si timp de 2 ani doar am reinvestit tot ceea ce produceam si extindeam spatiul cu cate o alta camera, ajungand acum la 12 camere organizate in functie de filtrul tehnologic specific.

Cum ati ales numele Hiper Ambrozia?

Acest nume nu a fost ales de mine. Dar, cand mi s-a propus am simtit imediat ca el este cel mai potrivit pentru ceea ce va fi cu aceasta firma. Hiper este un fel de "ultima masura mare" iar Ambrozia este acel elixir alchimic care confera tinerete si frumusete fara de moarte.

Urmarind sa inteleg sensul acestora, Hiper si Ambrozia devine un fel de izvor de viata (sanatate si armonie), un gust ceresc pentru zeul nemuritor din noi.

Are sens tinand cont de tipul de hrana din Hiper"Piete" care are grija sa fie ieftin si prost adica nociv si, prin ingredientele promovate, total opus vietii.

De ce ati ales sa produceti biscuiti vegani?

Nu facem doar biscuiti, ci si crackers. Daca ar fi sa dau explicatia de ce aleg vegan, ar trebui sa facem o conferinta intrega. Pe scurt: vegan este mai sanatos ca impact asupra organismului.

In plus, este o reala provocare sa produci fara oua sau produse lactate. Si, sa nu uitam ca Romania este o tara crestina care tine des posturi religioase.

Cine creeaza aceste retete? Cum iau ele nastere?

Aceste retete sunt inspirate si cred ca apar ca rezultat al nevoilor noastre. Ele se nasc odata cu o mare necesitate pe care clientii nostri o exprima. Am urmarit sa tin cont de modul in care interactioneaza gusturile intre ele dar si de anumite principii de ayurveda.

Cui va adresati prin aceste produse? Cui le recomandati?

Nu am o tinta anume si ma adresez oricui. Nu sunt genul de produse care sa fie consumate doar de bolnavi sau de cei care se documenteaza despre o viata echilibrata.

Acoperim toate varstele si categoriile sociale, fie ca e vorba de femei, fie de barbati.

Le recomand atat celor care cauta sa fie sanatosi, cat si celor care sunt indiferenti la ce mananca (astfel poate le va muta atentia spre polul vigilentei "culinare")

Cum a evoluat afacerea de cand sunteti pe piata? Ce cifra de afaceri ati inregistrat in primul an?

Este evolutie ascendenta iar lumea raspunde cu mult interes si deschidere. Despre cifra de afaceri va trebui sa vorbiti cu doamna contabila.

Ce planuri de business aveti?

Ne vom dezvolta prin lansarea de noi produse din categorii foarte variate si chiar inovative, dar si prin modalitati noi de interactiune directa a consumatorilor cu produsele noastre.

Va ramane timp si pentru planurile personale?

Se spune ca secretul succesului este sa faci din vocatia ta vacanta ta. Asa ca eu ma simt la lucru ca in vacanta si in vacanta ca la lucru.

Daca esti o fiinta echilibrata poti pastra acest echilibru oriunde, iar daca nu esti, vei gasi mereu motive de suferinta fie la serviciu, fie acasa.

Ce pasiuni aveti?

Pasiunea inseamna foc pus in practica, asa ca as putea spune ca ma pasioneaza tot ceea ce trezeste acest foc in mine. Uneori am pasiunea de a prepara ceva bun, alteori de a raspunde la intrebarile unui interviu.

Sunteti vegan sau vegetarian? De ce si de cand ati ales acest stil de viata?

Sunt vegetarian de 15 ani si am ales asta deoarece nu imi doresc sa ma hranesc cu cadavre. Imi cer scuze de sensul direct si licentios al raspunsului.

Deci am motivatie atat morala, cat si practica, tinand cont de efectele nocive ale consumului de carne. Va recomand sa cititi "Studiul China" si continuarea sa "integral".

Ce inseamna pentru dumneavoastra un stil de viata sanatos?

Raspunsul la aceasta intrebare este sursa a tot ceea ce am scris pana acum, este ceea ce contine si Hiper Ambrozia, este insasi inima.

De aceea va rog sa intelegeti ca acest raspuns nu poate fi exprimat in cuvinte directe, ci doar metaforic: Viata in sine este sanatate, iar moartea nu este opusul vietii, ci al nasterii.

A te mentine sanatos inseamna pe de o parte a nu te intoxica cu nimic, fie ca e vorba de hrana, emotii sau ganduri, iar pe de alta parte a elimina toxinele deja acumulate.

Cum? Asta inseamna a avea un stil propriu si fiecare il va adopta personal!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că sunt şanse foarte mari ca prima scădere a dobânzilor de referință europene în ultimii ani să aibă loc în urma ședinței din iunie....
#Bun de papa, #Hiper Ambrozia, #George Ionita Hiper Ambrozia , #Manageri