George Butunoiu a inceput recrutarea managerilor privati pentru companiile de stat

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 08:16
4177 citiri
George Butunoiu a inceput recrutarea managerilor privati pentru companiile de stat

George Butunoiu Group in asociere cu firma de avocatura D&B David si Baias va furniza servicii de consultanta pentru recrutarea managerilor privati pentru 10 companii aflate in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Dupa ce headhunterului George Butunoiu a anuntat in exclusivitate pentru Business24 ca firma pe care o conduce a incheiat un contract cu statul pentru gasirea managerilor privati pentru companiile de stat, parteneriatul a fost anuntat si in mod oficial printr-un comunicat de presa.

Procesul de recrutare ar trebui finalizat pana la sfarsitul acestui an. In total, vor fi recrutati mai mult de 50 de manageri privati: 10 directori generali si 43 de membri ai Consiliilor de Administratie.

Cele zece companii sunt: Feroviar de Calatori (CFR Calatori), Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania CNADNR, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta, Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile, TAROM, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA, Societatea Nationala Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, Societatea

Comerciala de Transport Metroul Bucuresti.

Profilul managerului dintr-o companie de stat este identic cu cel al unei companii private. Head-hunterul a adaugat ca exista multi oameni de afaceri care ar accepta o astfel de functie si cu o remunetarie mai mica sau chiar gratis, a declarat George Butunoiu pentru Business24.

Care este profilul unui candidat la o asemenea functie?

Nu este nicio diferenta intre candidati, candidaturile si CV-urile celor care aplica in companiile de stat fata de cele private.

Trebuie sa urmareasca exact profilul managerului intr-o companie privata, asemanatoare ca dimensiune de compania de stat. Sunt anumiti oameni obisnuiti sa lucreze in companii de dimensiunea celor de la stat. Nu este nicio diferenta de fond intre profilul managerului care lucreaza intr-o companie privata si a celui care lucreaza intr-o companie de stat.

Are managerul privat dintr-o companie de stat o sarcima mai dificila tinand cont ca trebuie sa aduca compania dintr-o situatie financiara dezastruoasa pe profit?

Pot fi pusi in situatia de a aduce compania dintr-o situatie financiara dezastruoasa intr-una profitabila si in companiile private.

Managerii privati ar putea primi salarii de 75.000 de euro si bonificatii substantiale. Constituie aceste salarii o motivatie suficienta pentru a atrage nume mari din mediul de afaceri?

Sunt suficiente si salarii de zece ori mai mici ca sa atraga destuli oameni foarte buni. Va asigur ca sunt oameni foarte buni care ar veni sa lucreze si gratis. Unii ar veni de curiozitate, altii ar veni pentru ca vor sa isi demonstreze sau sa le demonstreze celorlati ca se poate. In general, sunt oameni care nu mai au nevoie de bani, care au castigat suficient de multi si nu sunt legati de asta.

Participa la acest proces de recrutare si oamenii de afaceri straini, sau mizati doar pe romani?

Participa si straini la procesul de recrutare, insa focusul este pe romani nu pe candidatii straini. Sunt avantaje si dezavantaje de fiecare parte. Nu as putea sa spun ca recruter ca unii sunt mai buni decat altii, asta depinde de la caz la caz, discutand cu fiecare in parte.

Pe ce puteti accentul in acest proces de recrutare? Pe istoricul personal sau pe aptitudinile si calitatile personale?

La asta lucram acum. Am facut profilul general in care intra si experienta, si educatia, si profilul de personalitate, si toate celelalte. Sunt domenii foarte specializate, cum este aviatia in care experienta este importanta, altele in care nu este importanta experienta.

Este pentru romani un avantaj in ochii recruterilor faptul ca ei cunosc realitatile locale sau un dezavantaj?

Cu cat cunosti mai bine tara, domeniul, compania acestea intra la experienta. Depinde ce pondere ii dai experientei in contex similar: in aceeasi tara, in acelasi domeniu, sau experientei generalist.

Care sunt criteriile obiective si cele subiective pe care le aveti in vedere?

Tot ce se poate cuantifica se cuantifica, insa exista niste limite. Anii de experienta poti sa ii numeri, prestigiul firmei, sau seriozitatea firmei este o apreciere subiectiva. Diploma obtinuta de facultate, doctorat, este complet cuatificabila, institutia de la care a fost obtinuta este subiectiva.

Nu exista o cuantificare pe puncte a universitatilor atunci eu ca recruter ii dau o nota 9 unui absolvent de Politehnica si o nota mai mica lui care termina o facultate privata, si aceasta este cuantificare subiectiva, deci este aprecierea mea.

Un astfel de proces de recrutare este un amestec de lucruri masurabile, cuantificabile si aprecieri subiective. Angajatorul cand mi-a incredintat aceasta sarcina si-a asumat ca poate sa se increada in subiectivitatea mea si in buna mea intentie.

Ce metoda recrutare alegeti?

Inca nu stim. Este un proiect nou, abia ieri s-a semnat, saptamana aceasta incepem.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#interviu george butunoiu, #manageri privati Butunoiu, #manageri cumpanii stat Butunoiu , #Manageri