Fost director Petrotrans, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 21:16
1754 citiri
Fost director Petrotrans, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Fostul director general al SC Petrotrans SA Ploiesti, Octavian Natu, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, alaturi de alte patru persoane. El este acuzat ca a intermediat transmiterea unei sume de bani pentru prelungirea unui contract dintre SC Oil Terminal SA si SC NAC Industrii SRL.

Alaturi de Natu, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui fost consilier al Oil Terminal Constanta, Stefan Ene, a directorului de productie al SC NAC Industrii, Marian Toma si a unui reprezentanti ai aceleiasi companii, Mihai Moise.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca, pe 6 ianuarie 2011, Stefan Ene, in calitate de consilier in cadrul SC Oil Terminal SA Constanta, a primit de la Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL Bucuresti, suma de 40.000 de dolari pentru a il influenta pe directorului general al SC Oil Terminal SA si pentru a-l determina sa aprobe prelungirea pentru anul 2011 a unui contract in conditii care sa favorizeze firma reprezentata de Moise.

De altfel, contractul viza livrarea de catre SC Oil Terminal SA pentru SC NAC Industrii SRL de reziduuri petroliere tip A in conditii avantajoase de calitate, cantitate si ritmicitate. Suma de bani reprezenta o prima transa din suma totala de 50.000 de dolari americani ceruta de Ene, urmand ca diferenta sa fie platita la data de 20 ianuarie, plata care nu s-a mai realizat.

Banii au fost primiti prin intermediul lui Octavian Natu, fost director al SC Petrotrans SA Ploiesti si, la data comiterii faptelor, consilier la SC NAC Industrii SRL, si Marian Toma, director de productie in cadrul SC NAC Industrii SRL.

Aceasta firma are ca obiect principal de activitate transformarea reziduurilor petroliere in combustibili lichizi in urma unor procese tehnologice.

Pe 7 martie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatilor celor patru, iar in aceeasi zi, Tribunalul Constanta a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a acestora. Pe 10 martie, Curtea de Apel Constanta a inlocuit masura preventiva a arestarii cu cea a obligarii de a nu parasi tara.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile ale lui Octavian Natu si Stefan Ene, pana la concurenta sumei ce face obiectul traficului de influenta.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#director Petrotrans acuzat coruptie, #director Petrotrans trafic influenta , #Manageri