Fost director al Termoelectrica, condamnat la 4 ani de inchisoare in dosarul fraudelor de 23 milioane de euro

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 17:32
2058 citiri
Fost director al Termoelectrica, condamnat la 4 ani de inchisoare in dosarul fraudelor de 23 milioane de euro

Fostul director al Termoelectrica Ioan Ungureanu a fost condamnat, marti, de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, in acelasi dosar fiind condamnate alte opt persoane, pentru fraudarea mai multor companii cu peste 23 milioane de euro.

Ungureanu a fost condamnat de CAB pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, avand ca rezultat obtinerea de avantaje patrimoniale pentru sine sau altul, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Instanta a dispus si condamnarea la cinci ani de inchisoare a executorului judecatoresc Dragos Paul Rocosanu, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, uz de fals, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, avand ca rezultat obtinerea un avantaj patrimonial pentru sine sau pentru altul.

In acelasi dosar, avocatul Benone Ovidiu Voicu din Baroul Bucuresti a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea, asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Instanta i-a mai condamnat la cate trei ani de inchisoare cu suspendare pe Ioan Daniel Ionas, Sava Tipa, Elena Livia Roata, Valentin Manolache, Razvan-Mircea Crivei si Adrian Draghici.

Sava Tipa este judecat si in dosarul fraudelor bancare de peste 81 de milioane de euro, in care sunt acuzati 56 de inculpati, printre care omul de afaceri Marius Locic, fratii Vasile si Ioan Crestin si mai multi directori de sucursale bancare.

"Obliga, in solidar, pe inculpatii Rocosanu Dragos Paul, Voicu Benone Ovidiu, Ungureanu Ioan si Ionas Ioan Daniel la plata sumei de 78.654.017,04 lei, plus dobanzile legale aferente, cu titlu de despagubiri civile catre SC Electrica SA, iar din suma totala, vor fi obligati in solidar si inculpatii Tipa Sava si Roata Elena Lavinia doar pana la concurenta sumei de 6.476.324,30 lei. Obliga pe inculpatul Rocosanu Dragos Paul la plata sumei de 861.145,10 lei catre partea civila SC IFN Top Leasing SA, plus dobanzile legale aferente", se mai arata in decizia CAB.

Magistratii de la CAB ii mai obliga pe Rocosanu, Voicu, Manolache si Draghici sa plateasca impreuna 8.189.285 de lei, plus dobanzile legale aferente, catre SC Termoelectrica SA.

Decizia luata marti de judecatorii de la CAB nu este definitiva si poate fi contestata cu recurs la instanta suprema.

Dosarul se afla pe rol din 2011

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis in judecata, in 18 aprilie 2011, noua persoane, intre care fostul director general al Termoelectrica, un executor judecatoresc si trei avocati din Bucuresti, pentru fraudarea mai multor companii cu peste 23 milioane de euro.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, la acel moment, a executorului judecatoresc Dragos Paul Rocosanu, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, uz de fals, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, avand ca rezultat obtinerea un avantaj patrimonial pentru sine sau pentru altul.

Prejudiciul total produs celor patru persoane juridice se ridica la aproximativ 23.010.683 de euro. Toate cele patru societati s-au constituit parti civile.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ungureanu Termoelectrica, #Ungureanu arest, #inchisoare Ungureanu , #Manageri