Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile dau managerilor 1-3% din profit la exit

Fondurile dau managerilor 1-3% din profit la exit
Managerii proiectelor derulate de fonduri de investitii de tip private equity (PE) din Romania sunt recompensati cu pana la 3% din profitul rezultat in momentul exitului, potrivit specialistilor consultati de Business Standard. "Managerii unor proiecte de private equity (PE) pot primi chiar si 3% din profitul unui exit, in diferite variante de plata", spune Cornel Marian, directorul fondului Oresa Ventures Romania. Potrivit lui Francisc Bodo, fost director de investitii al fondului spaniol GED, managerii romani ai unor proiecte de succes au obtinut prime reprezentand in jur de 1% din plusvaloarea realizata de fond.


"Acordarea unei prime pe fiecare exit de succes difera in functie de politica administratorului - unii nu ofera niciodata prime de exit, altii isi recompenseaza managerii la fiecare exit de succes, prin bani sau prin promovari", explica Bodo. Profitabilitatea unui fond de investitii se exprima prin factorul de multiplicare a banilor investiti ("money multiple"), spune acesta, iar in Romania, cele mai profitabile proiecte PE au inmultit banii de peste zece ori, in intervale mai scurte de cinci ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1521 ori