Federico Corsi, Amaris: Sunt multe asemanari intre Italia si Romania

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 00:00
4780 citiri
Federico Corsi, Amaris: Sunt multe asemanari intre Italia si Romania

Federico Corsi este Country Manager pe Romania, in cadrul companiei de consultanta Amaris. Managerul a descoperit Romania in 2012 si considera tara noastra ca fiind una foarte potrivita pentru companiile straine de consultanta, aproape tot atat de potrivita ca Italia.

"Romania inregistreaza o crestere economica substantiala care determina multe companii internationale sa investeasca aici. La asta se adauga proximitatea lingvistica, geografica si culturala cu restul Europei, fapt care inlesneste comunicarea si tot ce tine de business", explica managerul pentru Business24.

Corsi iubeste Romania, atat ca spatiu de business si recrutare, cat si ca loc de petrecere a timpului liber.

"Trebuie sa spun ca am fost lasat fara cuvinte de cat de frumos este centrul vechi. E un mix de istorie si lifestyle modern foarte placut", mai spune acesta, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre istoricul Amaris si intrarea firmei in Romania.

Amaris este un grup independent si international de consultanta in management si tehnologii, infiintat in 2007. Astazi, Amaris este prezent in peste 40 de tari cu mai mult de 50 de birouri si le ofera asistenta clientilor din lumea intreaga, intervenind pe sistemele lor de informatii, pe cele organizationale si pe tehnologiile lor.

Amaris a atins o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro si va avea in curand 1600 angajati. Bazandu-ne pe aceste rezultate, planul nostru este sa ajungem curand la 4000 de angajati si sa devenim lideri mondiali ai pietei de consultanta independenta.

In ceea ce priveste Romania, Amaris a intrat pe piata in 2012, odata cu achizitia unei subsidiare a grupului Thales dedicata Austriei si Europei de Est, care avea birouri si aici. Acest lucru ne-a permis sa valorificam baza de date de clienti si informatiile legate de piata romaneasca deja existente. Pornind de acolo, ne-am dezvoltat pe piata locala si ne-am marit numarul de clienti din tara, atat in Inginerie, cat si in IT&C.

Credeti ca Romania este un teren propice pentru business-urile de consultanta?

Piata din Romania este foarte propice pentru business-urile de consultanta din mai multe motive. In primul rand, gasesti aici multe filiale de firme internationale, in speta specializate in cercetare si dezvoltare, precum si centre de competenta.

Sectoarele industrial, IT, telecomunicatii si bancar sunt puternic reprezentate pe piata locala, ceea ce creeaza terenul perfect pentru a ne dezvolta activitatea.

Un alt motiv il reprezinta calitatea procesului de recrutare, care e intotdeauna o provocare in business-ul nostru. Datorita calitatii sistemului de invatamant romanesc, inginerii din Romania sunt foarte competenti si eficienti, propunand adesea solutii inovatoare.

Totodata, se arata interesati sa-si dezvolte o cariera internationala, ceea ce se potriveste companiei noastre. La toate acestea se adauga competentele lingvistice ale romanilor, care inlesnesc interactiunile cu clientii si angajatii; multi romani vorbesc engleza foarte bine, uneori si franceza sau italiana.

Mai mult, multi dintre studenti au studiat in afara, in alte tari europene, si deci pot interactiona si lucra cu usurinta intr-un context international.

Ce fel de servicii oferiti acum in Romania si ce proiecte aveti?

Cand am pornit aici, operam indeosebi in sectorul bancar, dar ne-am dezvoltat rapid si acum suntem prezenti si in sectoarele auto, telecomunicatii, gaming si energie, de exemplu.

In momentul de fata, ne concentram pe consolidarea relatiei cu clientii existenti si pe cresterea activitatii noastre la nivel national. Momentan suntem prezenti predominant in Bucuresti, dar planuim sa ne extindem, pentru ca Romania are multe hub-uri tehnice si asta ne permite sa avem un business dinamic la nivelul intregii tari.

Ne puteti oferi cateva cifre legate de Amaris Romania?

In biroul din Romania sunt acum de 10 ori mai multi angajati decat erau in 2012, cand am deschis filiala. Avem echipe atat pe partea de asistenta, cat si pe cea tehnica.

Multi angajati de pe platformele de Recrutare, Marketing si Comunicare, Finante si IT sunt in Bucuresti.

Si, dupa cum am spus, ne aflam intr-o perioada de expansiune si deci vom creste numarul de recrutari pe pozitiile de inginerie, care reprezinta activitatea noastra de baza.

Ati gasit si asemanari intre piata romaneasca si cea din Italia?

Sunt multe asemanari intre Italia si Romania in ceea ce priveste competentele si sectoarele. Iar clientii de pe cele doua piete seamana si ei foarte mult.

De asemenea, centrele tehnologice sunt larg raspandite pe teritoriul ambelor tari, rezultatul fiind o distributie geografica larga a clientilor si activitatilor, ceea ce face ca dezvoltarea activitatilor noastre in cele doua tari sa fie foarte interesanta.

Va place in Romania?

Vin in Bucuresti o data la o luna sau doua pentru cateva zile ca sa ma intalnesc cu clientii si sa ofer asistenta echipei.

Trebuie sa spun ca am fost lasat fara cuvinte de cat de frumos este centrul vechi. E un mix de istorie si lifestyle modern foarte placut.

Un alt lucru care mi-a placut in mod special a fost faptul ca lacurile din jurul orasului ajung practic pana in centru, ceea ce e in acelasi timp atipic si incantator.

Calatoriti des?

Da, calatoresc mult in interes de afaceri, atat in birourile Amaris din Italia, cat si in cele din afara, in special din Romania, Elvetia si Franta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Federico Corsi Amaris, #Amaris Romania , #Manageri