Emi Gal, Brainient: Obiectivul nostru, dominatia mondiala

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 00:00
6334 citiri
Emi Gal, Brainient: Obiectivul nostru, dominatia mondiala
Foto: Emi Gal (Arhiva personala)

Emi Gal este unul din tinerii care fac cinste Romaniei peste hotare. Numit de unele publicatii Mark Zuckerberg al Romaniei, Emi Gal, fondatorul Brainient, priveste cu modestie aceasta comparatie.

"Nu sunt nici miliardar si nici nu am construit ceva utilizat de un miliard de oameni", spune acesta, punctand insa faptul ca timpul nu s-a scurs inca si multe se mai pot intampla in viitor.

Ce face Brainient? Transforma publicitatea TV in ceva interactiv si interesant pentru privitorul care foloseste gadgeturile moderne pentru a se uita la televizor.

Spiritul antreprenorial l-a insotit inca din copilarie, iar in facultate deja facea software pentru mari companii din Europa si SUA. Nu toate proiectele sale au avut succes, dar chiar si esecul l-a impins catre mai bine.

Ideea Brainient, compania care face videoclipuri interactive pentru marile televiziuni, s-a nascut din esecul Brain TV si astazi este un proiect desfasurat atat in Romania cat si in Marea Britanie si SUA.

In ceea ce priveste planurile, obiectivul e clar: "Dominatia mondiala". Sau macar pozitia de lider in spatiul european al videoclipurilor interactive, spune Emi Gal, intr-un interviu acordat Business24.

Aveti o poveste extrem de interesanta si unele publicatii chiar v-au comparat cu Mark Zuckerberg. Cum ati inceput sa faceti afaceri si ce parere aveti despre aceasta comparatie?

Am inceput totul in dormitorul propriu (echivalentul romanesc al unui "start-up garage"), in facultate. Nu voiam sa lucrez pentru altcineva, asa ca impreuna cu un prieten am inceput sa facem software pentru companii din Europa si Statele Unite.

Munca noastra a fost apreciata si clientii ne-au tot recomandat, asa ca la momentul absolvirii aveam deja o echipa de 40 de oameni. Si restul e istorie.

In ceea ce priveste comparatia, cred totusi ca este depasita, intrucat nu sunt nici un miliardar si nici nu am construit ceva utilizat de un miliard de oameni. Si totusi, mai e timp.

Brain TV a fost o idee geniala care a venit insa prea devreme, asa cum ati spus chiar dumneavoastra. Spuneti-ne mai multe despre ea. V-ati gandit sa o implementati din nou?

Nu stiu daca a fost o idee geniala, dar cu siguranta a venit prea devreme. Pe scurt, Brain TV a fost primul canal online de televiziune, pozitionat drept "televiziune pentru oameni destepti".

Iata ca dupa un an ne-am dat seama ca oamenii nu voiau sa urmareasca emisiunile noastre si a trebuit sa inchidem totul.

N-as vrea sa mai intru in afaceri pe partea de content din nou, prefer sa construiesc tehnologie.

Brainient este cel mai recent proiect al dumneavoastra, care v-a adus faima la nivel international. Cum ati anticipat importanta video-urilor interactive?

Esecul Brain TV m-a dus spre Brainient, de fapt. In timp ce rulam Brain TV, mi-am dat seama ca nu existau solutii pentru a adauga interactiune video-urilor pe care le produceam si am vazut asta ca o mare oportunitate.

Cum v-ati extins afacerile atat de mult? Sunteti prezenti si in Romania si in Marea Britanie si in Statele Unite.

Mi-am facut bagajele si m-am mutat in Londra. "Just do it", vorba reclamei Nike.

Veti reveni in Romania in cadrul ICEE fest pentru a le povesti tuturor ce ne spun datele legat de reclamele video. Ne puteti oferi cateva informatii pe aceasta tema, inaintea discursului pe care il veti tine in fata publicului?

Inovatia in industria video a inceput intotdeauna prin pornografie. Cred ca deja am starnit interesul, nu-i asa?

Ce planuri aveti pentru Brainient in 2015?

Dominatia mondiala, desigur. Daca nu, ne multumim si cu pozitia de lider in spatiul european al video-urilor interactive.

Mai aveti si alte idei in domeniul IT pe care aveti in plan sa le transformati in realitate?

Am tone de idei, insa in acest moment ma dedic in totalitate proiectului Brainient, asa ca momentan nu explorez nicio alta idee.

Cum reusiti sa faceti atatea lucruri fara ca timpul personal sa va fie afectat?

Nu cred in echilibrul dintre viata personala si viata profesionala. Avem doar o viata si trebuie sa ne bucuram de ea. Pe masura ce viata "se intampla", cel mai mult imi place sa lucrez intens.

Aveti si pasiuni?

Sunt un concurent in cursele de triatlon si fac cate un experiment pe an. Puteti citi mai multe pe blogul meu despre asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#Emi Gal Brainient, #Emi gal ICEE fest, #ICEE fest , #Manageri