Dragos Popescu, DentalMed: Despre businessul care furnizeaza "zambete regale"

Sambata, 25 Mai 2013, ora 00:00
5232 citiri
Dragos Popescu, DentalMed: Despre businessul care furnizeaza "zambete regale"

Clinica de lux DentalMed a primit, recent, titlul de Furnizor al Casei Regale, iar Dragos Popescu, directorul general al institutiei, vorbeste depre influenta pe care astfel de aprecieri o va avea asupra cifrei de afaceri in 2013, despre demersurile de obtinere a titlului de Furnizor Regal, dar si despre ceea ce ar putea defini ideea de "zambet regal".

Un "zambet regal" emana sanatate si frumusete si influenteaza semnificativ aspectul fizic, fiind o completare fericita a calitatilor persoanei respective, a declarat Dragos Popescu, intr-un interviu acordat Business24.

Afacerea aduce si bani frumosi: "Pentru clinica DentaMed in particular, perioada crizei economice a insemnat o consolidare a pozitiei pe piata serviciilor stomatologice, clinica inregistrand in ultimii trei ani cresteri constante ale cifrei de afaceri de minim 25%", puncteaza omul de afaceri.

Secretul: Investitii de 1,5 milioane de euro intre 2009 si 2012, completeaza acesta.

Clinica DentalMed a primit, recent, titlul de Furnizor al Casei Regale. Care au fost "probele" prin care ati trect pentru a obtine aceasta distinctie?

Titlul de Furnizor Regal a fost primit de Clinica DentalMed in cadrul ceremoniei care a avut loc sambata 11 mai 2013, la Palatul Elisabeta, de catre Majestatea Sa Regele Mihai I prin Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta.

Inalta distinctie a fost acordata pentru servicii stomatologice, pe baza recomandarii facute Majestatii Sale si Familiei Regale de catre comitetul particular de experti, pentru o perioada de trei ani.

Demersurile de obtinere a titlului de Furnizor Regal au inceput acum doi ani, si au fost urmate de o perioada de monitorizare, in care comisia de experti s-a asigurat ca DentalMed se aliniaza prin calitatea serviciilor, mediul de lucru, atitudinea fata de pacienti, exigentelor Casei Regale.

Admirand actiunile intreprinse de Casa Regala pentru dezvoltarea potentialului uman, in spiritul demnitatii, solidaritatii si promovarii talentului si valorilor culturale romanesti in decursul timpului, clinica DentalMed s-a alaturat acestor demersuri nobile, prin sprijinirea unor programe caritabile de traditie, initiate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR).

Programul "Tinere Talente", prin care s-au acordat burse de studiu copiilor talentati in arte muzicale si arte plastice a fost primul care a deschis seria proiectelor de sustinere a actiunilor caritabile organizate de FPMR.

Programul "Zambet de copil", este un proiect special, initiat de catre Clinica DentalMed in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, prin care copii provenind din familii defavorizate au primit asistenta stomatologica prin efectuarea de tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti.

Aceasta distinctie aduce cu sine si anumite responsabilitati?

Casa Regala ofera calitatea de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui ca semn de recunoastere si de apreciere a calitatii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoana sau de o companie comerciala. Astfel, acordarea Calitatii de Furnizor implica un inalt standard al produselor si serviciilor, constanta, seriozitate si inalt profesionalism.

Prin acordarea titlului de Furnizor al Casei Regale a Romaniei responsabilitatea actiunilor clinicii DentalMed a crescut, tinand cont de prestigiul si onoarea Casei Regale a Romaniei.

Asteptarile si exigentele pacientilor fata de serviciile clinicii cresc de asemenea, prin prisma noii calitati de Furnizor Regal a companiei noastre iar noi, echipa clinicii DentalMed, stim ca trebuie sa oferim servicii de exceptie si sa avem o conduita medicala si etica de inalt profesionalism, aliniate principiilor Casei Regale a Romaniei.

Potrivit directorului Casei Regale a Romaniei, in cadrul clinicii dumneavoastra ati reusit sa transformati tratamentul stomatologic intr-o experienta pozitiva. Ce inseamna, mai exact, experienta pozitiva la o clinica stomatologica?

Transformarea interactiunii pacientului cu clinica stomatologica intr-o experienta pozitiva este unul dintre obiectivele DentalMed, exprimate inca de la deschiderea clinicii. Un tratament dentar rasplatit cu titlul de experienta pozitiva este rezultatul unui proiect foarte amplu, in care fiecare detaliu poarta greutatea unui factor determinat.

Astfel, actul medical gandit si structurat conform celor mai noi protocoale de lucru ale scolii americane este realizat de catre o echipa de medici hiperspecializati in interventii de top (precum sinus lift surgery, microchirurgie parodontala, estetica dentara si stomatologie pediatrica), sprijiniti de o logistica performanta, ce permite realizarea celor mai sofisticate investigatii clinice si imagistice specifice domeniului dentar.

Alocand timp de studiu si prezentare fiecarui caz in parte, se realizeaza conceptia si aplicarea unor planuri de tratament care aduc un maxim de beneficiu pacientului.

Asa cum declara si Directorul Casei Regale a Romaniei, domnul Ion Tuca, experienta pozitiva a pacientilor nostri este datorata nu doar realizarii actului medical la nivel de excelenta, ci si impactului suprinzator al designul utramodern, futurist al clinicii, care care contribuie impreuna cu rigoarea si seriozitatea medicilor la crearea sentimentului de incredere si siguranta.

Cum ati defini, mai exact, un zambet "regal"?

In zilele noaste imaginea conteaza si are un rol din ce in ce mai important. Aspectul danturii este parte integranta din imaginea unei persoane, fiind printre primele carti de vizita pe care le afisam. O dantura armonioasa si un zambet stralucitor pot creea un avantaj posesorului in multe situatii.

Fara a exista descrisa in manualele de medicina, sintagma "zambet regal" poate primi definitia unei imbinari fericite a elementelor medicale implicate intr-un zambet, cu cele necesare respectului de sine, rezultatul traducandu-se in afisarea naturala a unui zambet care te face sa te simti confortabil si increzator.

Un "zambet regal" emana sanatate si frumusete si influenteaza semnificativ aspectul fizic, fiind o completare fericita a calitatilor persoanei respective.

Ati mai obtinut pana acum astfel de distinctii?

Onoarea de a deveni furnizor al Casei Regale a Romaniei reprezinta cea mai inalta distinctie primita pana in acest moment de catre clinica DentalMed.

Clinica DentalMed estimeaza pentru anul 2013 o crestere cu minim 30% a cifrei de afaceri de aproximativ 2 mil. Euro atinse in anul 2012. Considerati ca titlul recent acordat clinicii va contribui la aceste cresteri in 2013?

Consideram ca fiecare apreciere pozitiva venita din partea unui institutii de traditie, ghidata de inalte principii morale, consolideaza credibilitatea clinicii DentalMed.

Acordarea titlului de Furnizor al Casei Regale vine ca o confirmare a calitatii serviciilor clinicii DentalMed si credem ca este un element ce va contribui la consolidare pozitionarii clinicii noastre pe segmentul PREMIUM, segment aflat intr-o continua dinamica.

Clinica DentalMed a inregistrat o cifra de afaceri de 1 milion Euro in primele 4 luni ale anului 2013, avand o crestere de aproximativ 80% fata de perioada similara a anul precedent.

Ce v-a determinat, inca de la inceput, sa puneti bazele unei clinici dentare de lux? (as vrea sa vorbim aici despre decizii de business, poate context economic, contextul pietei). Credeti ca piata serviciilor medicale de lux a avut de suferit in contextul crizei? De ce?

Conceptul unei clinici dentare de lux a fost prima oara utilizat in Statele Unite ale Americii datorita in primul rand existentei unei cerinte in acest sens, tinand cont de puterea economica a pietei americane.

Serviciile medicale de lux au cunoscut o crestere permanenta, nefiind afectate de tubulentele economice. Lipsa concurentei reale pe segmentul stomatologiei de lux a stat la baza deciziei accesarii acestui segment de catre clinica DentalMed.

Desi foarte multe clinici se pozitioneaza ca fiind furnizoare de servicii stomatologice de lux, in realitate serviciile si dotarile corespund unei pozitionari pe segmentul medium-high, neindeplinind rigorile categoriei premium.

Pacientii aflati in cautarea unui serviciu de lux sunt de obicei pacienti bine informati, care calatoresc mult, cercul lor de cunostinte acceseaza servicii de aceasta natura si implicit pot distinge usor daca o firma se califica pentru a presta un serviciu specific nisei de lux.

Dezinformarea clientului creaza frustari si determina cautarea unui furnizor capabil sa ii satisfaca exigentele. Astfel, clinica DentalMed se distinge in peisajul clinicilor din Romania ca fiind prima alegere a pacientilor romani care acceseaza segmentul serviciilor dentare de lux.

Pentru clinica DentaMed in particular, perioada crizei economice a insemnat o consolidare a pozitiei pe piata serviciilor stomatologice, clinica inregistrand in ultimii trei ani cresteri constante ale cifrei de afaceri de minim 25%.

Obtinerea unor performante importante de ordin financiar in aceasta perioada potrivnica mediului de afaceri in general au fost posibile pentru clinica DentalMed prin cumularea unor factori determinanti.

In primul rand este vorba despre un efort investitional semnificativ (1.5 milioane de euro) derulat in perioada 2009-2012, concretizat in extinderea clinicii in aceeasi locatie.

Ce planuri aveti pentru DentalMed, in 2013?

Anul 2013 va reprezenta inceputul activitatii Fundatiei DentalMed, prima fundatie caritabila din Romania sustinuta de o clinica stomatologica, ce va avea ca scop sprijinirea artelor si a tinerilor artisti romani, precum si ajutorarea copiilor defavorizati, prin efectuarea unor tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti.

Totodata, Clinica DentalMed pregateste inaugurarea primei clinici stomatologice premium dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor, in acest moment neexistand pe piata romaneasca o clinica de lux profilata pe realizarea serviciilor de stomatologie pediatrica.

DentalMed Kids este pozitionata la etajul doi al clinicii noastre si va beneficia de logistica de exceptie a "clinicii mama": cel mai performant sistem de investigare si diagnostic existent in domeniul medicinei dentare, o echipa internationala de medici hiperspecializati in tratamente stomatologice pentru copii, autonomie completa fata de sistemul public de utilitati (clinica este dotata cu generator propriu de mare putere, pompe electrice de caldura, sistem de captare si alimentare cu apa etc).

Clinica DentalMed va mentine si pe parcursul anului 2013 eforturile de consolidarea a pozitiei pe segmentul de lux, cu proiecte speciale dedicate pacientilor straini, din tari precum Italia, Anglia, Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Dragos Popescu DentalMed, #DentalMed Furnizor Casa Regala, #afaceri DentalMed , #Manageri