Dragos Anastasiu, Eurolines: In business femeile pot performa la fel de bine ca barbatii

Sambata, 02 Martie 2013, ora 00:00
6294 citiri
Dragos Anastasiu, Eurolines: In business femeile pot performa la fel de bine ca barbatii

Dragos Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, vorbeste despre rezultatele companiei sale, despre planuri de business, dar nu uita sa le rasfete pe doamnele din jurul sau, de ziua femeii.

Nu face diferenta intre barbati si femei in management si business, dar apreciaza ca femeile sunt mai sensibile decat barbatii si au un instinct aparte, acesta fiind atuul lor in posturi in care este necesara relationarea cu alti oameni.

Pentru anul acesta isi propune sa rasfete doamnele din jurul sau, de 1 si 8 martie, iar pe plan mai extins, isi propune o crestere de aproximativ 33% a cifrei de afaceri pe intreg grupul sau, sustine Dragos Anastasiu, intr-un interviu acordat Business24.

Ati estimat, la sfarsitul anului trecut, ca urma sa incheiati anul cu un profit operational de un milion de euro, in crestere cu 32,6% fata de 2011. Care a fost secretul succesului, in conditiile in care oamenii sunt destul de atenti cu bugetele de vacanta?

Sunt mai multi factori care au contribuit la un rezultat bun in 2012. Printre ei enumar investiile in traininguri de specialitate, de vanzari, investii in zona de publicitate, investitii in schimbarea si pregatirea implementarii unei culturi organizationale care are printre altele scopul de a crea pentru clientii nostri o experienta de vacanta si nu doar o simpla vacanta.

Incepand cu schimbarea imaginii agentiei, schimbarea imaginii consultantilor, s-au facut pasi catre o consultanta de vacanta care sa aduca intr-adevar valoare si mergand apoi pana la o oferta completa si la preturi competitive. Toate au contribuit la creare unei experiente pozitive a clientului in reltia cu noi.

Pe langa pret, un element important, oamenii isi doreasca sa aiba parte de experiente placute cu cei cu care relationeaza, cei carora le dau bani. Se observa acest lucru mai intens inca de la inceput crizei din 2009, moment in care turistii au devenit mai atenti cu locul de unde cumpara!

Care din afacerile dumneavoastra au performat cel mai bine pe timp de criza?

Toate afacerile mele (cele pe care le detineam la inceputul crizei) au performat in tot acest timp. Cea mai spectaculoasa crestere am intregistrat-o, insa, in vanzarile de pachete turistice.

Ce planuri de business aveti, in 2013?

Vrem sa dezvoltam reteaua de agentii si sa ajungem la 70 de puncte de lucru in tara, vrem sa facem pasi semnificativi pentru cresterea pe segmentul de on-line, sa continuam reinnoirea flotei de autocare si in special ne dedicam unui proiect legat de cultura organizationala bazata pe servicii de excelenta.

Am planificat pe intreg grupul o crestere de aproximativ 33% a cifrei de afaceri.

Pentru ca ne apropiem de inceputul lunii martie, as vrea sa vorbim putin si despre Ziua Femeii. Cum le veti sarbatori anul acesta, de 8 martie, pe doamnele dragi din viata dumneavoastra?

Eu apreciez ca ma comport asa cum trebuie mereu, dar, poate ca incerc, intr-adevar, in aceste zile de 1 si 8 Martie sa rasfat un pic doamnele din jurul meu.

Care este cel mai frumos cadou pe care l-ati oferit cu aceasta ocazie?

Asta este o intrebare de adresat persoanei care primeste si nu celei care da. Degeaba mi se pare mie un cadou a fi frumos, daca el nu este perceput ca atare de partea cealalata.

Potcoava, trifoi sau cosar: Care din aceste simboluri le-ati oferi femeilor din jurul dumneavoastra in aceasta perioada?

Cel mai des ofer flori. Despre aceste trei simboluri stiu ca se spune ca sunt aducatoare de noroc, implinesc asteptari sentimentale sau dorinte, dar nu le aleg decat in functie de inspiratia de moment sau de design.

Care sunt atuurile unei femei in afaceri comparativ cu un barbat? Sunt anumite domenii de management unde femeile performeaza mai bine, mai natural decat barbatii?

Eu nu fac diferenta intre barbati si femei la modul general. Cred ca in management si business in general femeile pot performa la fel de bine ca si barbatii.

Depinde de fiecare in parte. La modul general vorbind femeile sunt mai sensibile decat barbatii si poseda un instinct aparte, astfel cred ca pot avea un atuu in toate job-urile care se refera in mod deosebit la relatiile cu alti oameni.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Dragos Anastasiu 2013, #planuri business Eurolines, #performanta femei business , #Manageri