Dr. Ovidiu Penes: Mi-am prescris acest tratament de mentinere a tineretii

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 00:00
22899 citiri
Dr. Ovidiu Penes: Mi-am prescris acest tratament de mentinere a tineretii
Foto: Dr. Ovidiu Penes (Arhiva Personala)

Ovidiu Penes a adus in Romania un concept foarte popular in SUA: tineretea fara batranete. A creat prima clinica de intinerire din Romania, unde, pe baza unei harti genetice, pacientii beneficiaza de tratamente care-i fac sa se simta si sa arate ca la 20 de ani.

Conceptul a avut un succes urias aici pentru ca, printre altele, pacientul este cel care hotaraste cat de mult investeste intr-un astfel de tratament, dupa ce afla ce instrumente ale luptei impotriva imbatranirii i se potrivesc.

"Un pacient al clinicii de Age Management are acces la analize genetice realizate cu sprijinul celor mai credibile laboratoare din lume, la programe personalizate de age management, echilibrare hormonala, nutritie si sport construite de specialistul in age management, la interpretarea complexa a analizelor si construirea unei harti de lifestyle pe care sa o respecte in linii mari pentru toata viata", explica dr.Ovidiu Penes.

El recunoaste ca si-a prescris si lui un astfel de tratament:

"Mi-am croit un stil de viata personalizat pe care-l respect. Este trecut in agenda obligatorie zilnica. Practic mi-am prescris acest tratament de mentinere a tineretii, reintinerire si il respect, pentru ca in primul rand este eficient si cred in el", spune Ovidiu Penes, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne mai multe despre dvs. si experienta acumulata pana la deschiderea clinicii de Age Management.

Sunt cadru didactic la Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti si astfel am marea sansa sa pot lucra cu viitorii medici; imi transmit foarte multa energie prin dorinta lor de a acumula stiinta salvarii vietilor pacientilor.

Sunt medic primar, doctor in stiinte medicale, am facut diverse specializari internationale si o specializare in age management in SUA.

De foarte multi ani m-am preocupat de acest varf al medicinei moderne, age management-ul, care se ocupa de gasirea solutiei pentru tineretea fara batranete.

Am avut nevoie de foarte multe studiu, mai ales ca acest domeniu foarte nou este intr-o dezvoltare exponentiala.

Cercetarea clinica si experienta medicilor din Statele Unite precum si schimbul de experienta realizat prin interactiunea cu colegii preocupati de aceasta arie in cadrul congreselor cu notorietate internationala mi-au fost de un real folos.

De altfel si deschiderea pacientilor romani la astfel de terapii, dar si sustinerea unor laboratoare foarte performante au dus la acumularea unei experiente importante.

Povestiti-ne si despre experienta din Statele Unite. Ce preocupare exista acolo pentru acest domeniu relativ nou in Romania?

Americanii practic sunt preocupati intens de sanatate si viata curata, cei mai importanti reprezentanti ai lumii economice, politice si de business isi mentin sanatatea, energia si starea de bine cu ajutorul acestui nou tip de medicina, age management-ul.

Experienta din Los Angeles mi-a aratat ca toate starurile de cinema isi dedica o norma intreaga dezvoltarii personale si ingrijirii sanatatii prin medicina age management.

Socializarea se face la sali de sport exclusiviste si la restaurante create pe principiile mancatului sanatos, bio, dar si la clinici medicale premium, care ofera exact acest concept personalizat de age management, pentru care eu mi-am adunat stiinta pentru a-l aduce in Romania.

In Georgetown (Washington DC), medicina age management este un adevarat fenomen; sunt foarte multe clinici de intinerire medicala in aceasta zona in care locuiesc si socializeaza majoritatea membrilor congresului, cei mai importanti oameni politici, dar si multe nume importante din economia tarii, multi dintre ei fiind dependenti de energia, starea de bine, tineretea si frumusetea date de indelungatele programe de age management pe care le fac.

Ce v-a atras catre acest domeniu?

Formarea mea initiala este in Terapie Intensiva, o specialitate complexa si provocatoare, in care este nevoie de acces la cercetari si descoperiri de ultima generatie pentru salvarea pacientilor aflati de multe ori in stare foarte grava.

De aici a pornit dorinta si interesul pentru specializarea age management, care foloseste cele mai noi descoperiri medicale, inclusiv metode foarte avansate de diagnostic, care merg pana la analiza profunda a celulelor si a codului genetic pentru personalizarea unui tratament ce nu are cum sa dea gres.

Accesul la metode avansate si actuale de diagnostic si tratament ma implineste profesional.

Cand ati decis ca Romania are nevoie de o clinica de Age Management?

Foarte multi prieteni, oameni cititi si interesati de sanatate, de viitorul corpului lor, au fost foarte incantati de orice actiune medicala si descoperire din zona intineririi medicale.

Practic ei au insistat foarte mult sa institutionalizez aceasta practica. Evident ca hotaratoare au fost si studiile si specializarile mele din Statele Unite, unde am avut sansa sa intru in contact cu cei care hotarasc trendul age managementului mondial, sa vad cum sunt organizate si cum functioneaza clinicile colegilor mei medici de peste ocean.

Am investit mult suflet, desigur si bani, dar cele mai importante investitii a fost in pregatirea profesionala a echipei mele si in pregatirea mea continua, prin participari la congrese internationale, schimburi de experienta, timp de studiu, asimilarea unei mari cantitati de informatie intr-un domeniu in care cercetarea clinica livreaza aproape zilnic noutati.

Ce planuri de business aveti pentru aceasta clinica?

Dupa epuizarea etapei programate de amortizare a investitilor initiale, ne-am propus sa dezvoltam infrastructura partenerilor nostri externi, cu care lucram pe partea de analize genetice, sa deschidem sedii noi, pentru a fi mai aproape de pacientii nostri si ulterior sa putem dezvolta o farmacie, care sa ne asigure suportul local al terapiilor naturale de care avem nevoie.

Desigur foarte multi prieteni de-ai mei, care au business-uri conexe, identifica o serie intreaga de oportunitati date de acest trend al vietii sanatoase si al intineririi medicale si am decis sa iau in calcul propunerile de asociere pe diverse teme.

Cat de deschisi au fost pacientii romani la propunerea dvs.?

Desi m-am asteptat ca pacientii romani sa considere ca bunul lor cel mai de pret este sanatatea si nu gentile, rochiile si masinile, tot am fost placut surprins de numarul crescut de pacienti deschisi sa incerce pachetele de diagnostic prin care se pot cunoaste in unicitatea si profunzimea lor si sa incerce sa-si controleze viitorul si sa ajunga sa se simta si sa arate ca la 20 de ani sau ca la cei mai frumosi ani ai vietii lor.

Practic nu am anticipat atat de optimist numarul pacientilor noi. Sper sa continuam in acest ritm si sa ne concentram astfel doar pe medicina, nu pe calcule de business.

Programele de tratament sunt diferite, iar bugetul este alcatuit impreuna cu pacientul; practic pacientul este cel care hotaraste cat de mult investeste intr-un astfel de tratament, dupa ce afla ce instrumente ale luptei impotriva imbatranirii ii sunt potrivite si cat de multe doreste sa foloseasca in acelasi timp.

Pachetele de diagnostic si programele de tratament pot pleca de la 50 de euro si urca in functie de cat de multe directii sunt necesare in explorarea diagnosticului, dar si in functie de dorintele individuale ale pacientului.

Exista programe complexe si revolutionare de age management cu echilibrare hormonala si mix de alte demersuri de intinerire, care pot ajunge la 1.250 de euro, insa atat explorarea diagnostica, cat si programul de tratament sunt individualizate, iar pacientul este cel care decide intr-un final bugetul.

Serviciile clinicii de age management se adreseaza persoanelor active, care isi pretuiesc sanatatea, frumusetea, energia si starea fizica si psihica, femei si barbati de peste 25 de ani care iubesc viata, munca si persoanele din jurul lor.

Pachetele de diagnostic si age management sunt pentru cei care vor sa-si mentina frumusetea, vitalitatea, viata sexuala, sanatatea ca in cei mai frumosi ani ai vietii.

Cei mai multi pacienti ai Clinicii de Age Management la noi, dar si al clinicilor similare din alte tari sunt managerii de top sau cei din middle management, pentru ca ei sunt cei care au nevoie de energie si creativitate cat mai multe ore pe zi, dar au nevoie si de tonus si stare fizica buna si pentru viata lor personala.

Programele revolutionale complexe de age management sunt o idee buna de recompensa pentru directorii de Resurse Umane, care isi doresc corporatiile si departamentele populate cu oameni destepti, activi, energici si cu pofta de munca si inovatie.

Ce poate face, concret, aceasta clinica pentru un pacient care doreste sa-si rezolve din problemele cauzate de inaintarea in varsta?

Un pacient al Clinicii de Age Management are acces la analize genetice realizate cu sprijinul celor mai credibile laboratoare din lume, la programe personalizate de age management, echilibrare hormonala, nutritie si sport construite de specialistul in age management, la interpretarea complexa a analizelor si construirea unei harti de lifestyle pe care sa o respecte in linii mari pentru toata viata.

Practic pacientii nostri au acces la tot ce au nevoie pentru diagnosticarea si intinerirea lor, fara ingradire geografica, la cele mai performante sisteme medicale din tara, Europa si SUA.

Ce tehnici aplicati dvs. pentru a va gestiona cat mai bine varsta si a va pastra tanar mai mult timp?

Eu nu fac la fel ca cizmarul care nu are opinci si croitorul care nu are haine si mai mult chiar, nu fac economie, aplic toate instrumentele pe care le am la dispozitie si care sunt necesare in urma pachetelor de diagnostic pe care le-am efectuat.

Mi-am croit un stil de viata personalizat pe care-l respect; fiind ocupat, este trecut in agenda obligatorie zilnica ca orice consultatie sau orice alta intalnire, ca orice program obligatoriu. Practic mi-am prescris acest tratament de mentinere a tineretii, reintinerire si il respect, pentru ca in primul rand este eficient si cred in el.

Minimum de efort pe care trebuie sa-l fac este rasplatit inmiit de cantitatea de energie si eficienta mea pe toate aspectele vietii profesionale si personale pe care le obtin in urma unui astfel de program.

Nu numai ca reusesc sa respect, dar in fiecare etapa incerc sa optimizez ceea ce am obtinut deja pana intr-un anumit punct si mai mult chiar, multi dintre pacientii mei, care-mi sunt si prieteni, se simt motivati atunci cand doresc sa aduca un beneficiu sanatatii lor printr-un astfel de program de age management.

Cu multi dintre ei chiar avem program comun de activitati fizice in aer liber, identificam noi locuri in care se poate manca sanatos si socializam acolo, identificam noi oportunitati de vacante sanatoase, care sa faca bine atat echilibrului corpului, cat si psihicului nostru.

Reducand discutia la un singur factor, relaxarea, cat timp ne recomandati sa-i acordam?

Trebuie sa stiti ca relaxarea nu vine din exterior, ci este conditionata de un echilibru fin al neuromediatorilor, care la randul lor sunt conditionati de echilibrul dintre nutrienti, minerale, vitamine, dar si de echilibrul hormonal tot mai greu de pastrat pe masura ce inaintam in varsta.

De aceea, este foarte important ca dupa parcurgerea etapei de diagnostic, pacientul sa primeasca un tratament de echilibrare generala a corpului.

Este foarte important ca oamenii sa faca lucruri placute in timpul liber, sa se inconjoare de oameni dragi, sa nu uite ca din cand in cand sa aiba un weekend intr-o zona frumoasa, sa aiba mai multe vacante scurte decat putine vacante lungi si sa se bucure de fiecare lucru pe care-l face in timpul liber.

Sa traiasca intens viata sexuala si daca ea nu mai este ca aceea de la 20 de ani, sa se optimizeze, astfel incat sa se bucure la aceeasi intensitate de acest dar.

Puteti face o paralela intre Age Management si... Business Management?

Managementul unui business este o conditie sine qua-non in reusita unei afaceri, de asta depinde soarta si viitorul familiei fondatorului, dar mai ales a marii familii a angajatilor.

Asa este si cu starea de sanatate: sta in puterea ta sa manageriezi tot ce se poate intampla cu tine, poti afla din timp la ce te predispune genetica si poti actiona prin metode perfect naturale si fara risc.

Astfel incat, in loc sa te degradezi in fiecare zi si sa ajungi dintr-un tanar plin de optimism si energie un batran neputincios, lipsit de initiativa, pe care-l dor toate articulatiile, bolnav, lipsit de eficienta si poate chiar mort inainte de a fi cazul, poti actiona.

Iti poti lua soarta in maini si poti controla cum vrei sa fii si cum vrei sa te simti, asa cum un management eficient controleaza soarta companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Ovidiu Penes Clinica Age Management, #Clinica Age Management, #tratamente impotriva imbatranirii , #Manageri