Dosarul Motorina, in care Blejnar e judecat pentru coruptie, trimis Tribunalului Brasov

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 16:35
1568 citiri
Dosarul Motorina, in care Blejnar e judecat pentru coruptie, trimis Tribunalului Brasov
Sorin Blejnar, acuzat de coruptie, in Dosarul Motorina

Curtea de Apel Brasov a decis, joi, ca Tribunalul poate sa inceapa sa judece dosarul "Motorina", in care Sorin Blejnar este judecat penru fapte de coruptie, nemaifiind necesara trimiterea acestuia la DIICOT pentru refacerea urmaririi penale.

Dosarul "Motorina", in care fostul sef al ANAF Sorin Blejnar este judecat pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani, a fost returnat DIICOT Brasov pentru refacerea urmaririi penale, conform unei decizii a Tribunalul Brasov, din 18 decembrie 2012.

In motivarea sentintei Tribunalului Brasov se preciza ca lui Blejnar i s-a incalcat dreptul la aparare.

"Instanta constata ca dreptul la aparare al inculpatului Sorin Blejnar a fost incalcat prin aceea ca ordonanta de incepere a urmaririi penale si insusi rechizitoriul prin care se pune in miscare actiunea penala nu descriu faptele pentru care Sorin Blejnar este trimis in judecata", se mentiona in motivare.

Procurorii DIICOT au facut recurs la decizia Tribunalului, iar, in 14 februarie, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brasov, cu prim termen de judecata in 21 martie.

Judecatorii au ramas in pronuntare pana joi, cand au admis recursul procurorilor, iar dosarul va fi trimis spre judecare la Tribunalul Brasov, decizia Curtii de Apel Brasov fiind definitiva.

In luna septembrie, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si alti 16 inculpati au fost trimisi in judecata de DIICOT Brasov pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul "Motorina".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dosar Motorina, #Sorin Blejnar Motorina, #Blejnar spalare bani , #Manageri