Dosarul "Mita de la PIC". Fostul primar al Craiovei, condamnat la 3 ani de inchisoare

Joi, 11 Iulie 2013, ora 15:56
1418 citiri
Dosarul "Mita de la PIC". Fostul primar al Craiovei, condamnat la 3 ani de inchisoare
Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei. Sursa foto: dcnews.ro

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie, potrivit unei decizii luate joi de instanta suprema, aceeasi pedeapsa fiind dispusa in cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Conform hotararii instantei, Solomon, in prezent senator PPDD, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mita.

Inalta Curte de Casatie si Justitei (ICCJ) a dispus condamnarea fostului primar si la un an de inchisoare pentru fals intelectual, acesta urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi.

Tot in cazul lui Solomon, instanta a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentand suma luata de acesta drept mita.

Cornel Penescu, trei ani de inchisoare cu executare

Omul de afaceri Cornel Penescu si fostul director al Pic a primit tot trei ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

Decizia de joi nu este definitiva, ea putand fi atacata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

In acest dosar, Antonie Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

Procesul a inceput la Tribunalul Arges, iar apoi a fost stramutat la Tribunalul Galati, in iulie 2010, si a ajuns la instanta suprema in februarie 2013, dupa ce Solomon a devenit senator.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Antonie Solomon primar, #mita PIC Antonie Solomon, #Cornel Penescu Antonie Solomon , #Manageri