Directorul Praktiker refuza sa vanda activele din Europa de Est

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 10:13
1655 citiri
Directorul Praktiker refuza sa vanda activele din Europa de Est

Directorul general al lantului de magazine de bricolaj Praktiker, Thomas Fox, a declarat ca se opune solicitarilor facute de primii doi mari actionari ai grupului german care cer vanzarea operatiunilor din Europa de Est, potrivit Bloomberg.

Potrivit lui Thomas Fox, in tari precum Grecia, Romania, Ungaria si Polonia, conditiile macroeconomice sunt in prezent extrem de dificile.

"Deci, ar fi dificil sa gasesti, in acest moment, pe cineva care sa doreasca sa investeasca acolo", a declarat Thomas Fox intr-un interviu acordat marti cotidianului Handelsblatt. Acesta a adaugat ca unele dintre probleme provin si din erori de management, iar problemele de management nu pot fi vandute, ci trebuie rezolvate.

La inceputul acestei luni si conducerea filialei din Romania a grupului Praktiker a anuntat ca nu are in plan si nu intentioneaza sa inchida sau sa vanda o filiala importanta cum este Praktiker Romania.

"Suntem optimisti si am identificat solutii de eficientizare a business-ului Praktiker pe toate pietele pe care suntem prezenti - demers firesc in urma volatilitatii din ultimii ani a segmentului DIY (Do it yourself n.red). Nu avem in plan un exit de pe piata locala".

"La nivelul oricarei companii, actionarii dezbat in permanenta propuneri si strategii de optimizare a profitului, insa, de la intentie pana la implementare, e un drum extrem de lung, mai ales cand vorbim de un business de sute de milioane de euro", a declarat Michael Krahn, Country Manager Praktiker Romania.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#manager Praktiker, #operatiuni Praktiker Europa de Est, #Praktiker afaceri Europa de Est , #Manageri