Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DIICOT: Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca, urmariti penal pentru delapidare si spalare de bani

DIICOT: Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca, urmariti penal pentru delapidare si spalare de bani


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, liderul de sindicat Liviu Luca si membrii ai conducerii PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) au fost pusi sub invinuire de procurorii DIICOT pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Liviu Luca, Gheorghe Supeala, Ioan Bohalteanu, Nicolae Tanasescu, Elena Petrovici, Gabriel Valentin Comanescu, Florin Radu Ciocanelea, Emil Nache, Zizi Anagnastopol, in calitate de reprezentanti ai conducerii executive a SC PSV Company SA (fosta SC Petrom Service SA) si membri ai Consiliului Director al Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom, precum si fata de Sorin Ovidiu Vantu si Octavian Turcan, in calitate de imputerniciti ai societatilor off - shore Comac Ltd., Stone Com Ltd si Elbahold Ltd, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Procurorii sustin ca invinuitii au constituit un grup infractional organizat, care a actionat in scopul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom, in modalitatea insusirii, pentru societatea nerezidenta Elbahold Ltd., a unei parti din activul patrimonial pe care-l detinea, fapt realizat prin diminuarea participatiei detinute la Petrom Service SA, de la 50% la 25% din actiunile emise.

Pentru realizarea acestui obiectiv au fost utilizate sume de bani apartinand Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom si ale membrilor acesteia.

Urmare a activitatii infractionale, patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 12.000.000 euro.

In perioada 31 iulie - 20 august 2012 invinuitilor le-a fost adusa la cunostinta invinuirea, in prezenta aparatorilor alesi.

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de detentie, ca urmare a unei condamnari pentru santaj este cercetat penal si in dosarul Petromservice, in care este acuzat de falimentarea controlata a companiei.

Procurorii il lasa pe Vintu sa studieze dosarul de urmarire penala in cazul Petromservice

Vantu este cercetat in acest dosar alaturi de fosta conducere a companiei, pentru devalizarea Petromservice, prejudiciul produs prin falimentare controlata fiind de peste 83 de milioane de euro.


Sorin Ovidiu Vantu, retinut de procurori


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2664 ori