Fondatorul Summify, romanul care a refuzat Google pentru un business cu Twitter

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 08:15
4094 citiri
Fondatorul Summify, romanul care a refuzat Google pentru un business cu Twitter

Cristian Strat, co-fondator Summify vorbeste despre modul in care a reusit sa treaca de la statutul de "omul care a refuzat Google" la tanarul antreprenor care isi vinde aplicatia gigantului Twitter.

Despre evolutia "afacerii" Summify, care a fost contributia "incubatorului" de start-up-uri din Vancover, dar si ce se va intampla mai departe cu aplicatia, povesteste Cristian Strat intr-un interviu acordat Business24.

"Sunt un hacker transformat in antreprenor" se autocaracterizeaza acesta pe blogul personal.

Cristian Strat, absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica, din cadrul Universitatii Bucuresti, a spus "pas" unei oferte de 90.000 de euro de la Microsoft si Google pentru entreprenoriat, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Summify, aplicatia creata de Cristian Strat si Mircea Pasoi, a fost achizitionata recent de Twitter.

Ati anuntat ca va mutati la San Francisco pentru a lucra in birourile Twitter. Ce inseamna Twitter Growth pentru Summify?

Viziunea noastra de la Summify a fost sa conectam oamenii cu cele mai importante stiri pentru ei, in cel mai eficient mod posibil. Achizitia Twitter, si integrarea in echipa de Growth, ne permite sa aducem aceasta viziune la o scala globala - la sute de milioane de utilizatori din intreaga lume.

Tocmai ne-am mutat in biroul Twitter din San Francisco si suntem foarte entuziasmati de ceea ce urmeaza. Nu putem intra in detalii insa cred ca utilizatorilor nostri o sa le placa.

Summify a "crescut" timp de opt luni in "incubatorul" de start-up-uri Bootup Labs din Vancouver. Ce a insemnat acesta perioada pentru aplicatia pe care o ati creat-o? Dar pentru dezvoltarea ta profesionala?

Intr-adevar, Summify a facut parte din programul Bootup Labs, un incubator de startup-uri din Vancouver, Canada. In cele 8 luni de "incubare", am cunoscut foarte multi investitori si antreprenori din industria IT, iar cu ajutorul lor am evoluat si rafinat ideea si executia. Summify, asa cum il stim noi acum, a trecut prin multe "iteratii" de-a lungul timpului si este de nerecunoscut fata de primele versiuni.

Nu poti sa dezvolti produse software "in vid", sa lansezi ceva si sa speri ca merge. Ai nevoie de cat mai mult ajutor si de cat mai multe idei si pareri inspirate. De aceea conteaza foarte mult mediul in care esti. In Vancouver, si in special la Bootup Labs, am avut o intreaga comunitate IT care sa ne sprijine.

Ce inseamna pentru un antreprenor sprijinul unui incubator de afaceri? Ce ar fi fost Summify (sau ReadFu) fara Bootup Labs?

Bootup a insemnat foarte mult pentru noi. A fost motivul pentru care ne-am fondat compania in Canada si oportunitatea de care am avut nevoie ca sa reusim. Concret, ne-au oferit o investitie initiala, plus spatiu de birou si avocati. Ulterior ne-au introdus la alti investitori care au participat in rundele noastre de finantare.

Bootup Labs a mai insemnat si o experienta de invatare "accelerata" intr-un mediu extraordinar. In tehnologie exista o cultura foarte puternica "pay-it-forward", adica e de asteptat ca, de la o generatie la alta, cei cu experienta sa-i ajute pe incepatori.

Cat a platit Twitter pentru Summify sau este un parteneriat win-win?

Detaliile achizitiei sunt confidentiale, dar pot sa spun ca noi si investitorii nostri suntem multumiti de rezultat.

Pe langa fondatori, Summify are si noua investitori din Silicon Valley si Canada, printre care Accel Partners (investitori in Facebook, Groupon), Rob Glaser (fondatorul RealNetworks listat pe NASDAQ), Stewart Butterfield (co-fondatorul Flickr), Boris Wertz (AbeBooks, cumparat de Amazon), Steve Olechowski (FeedBurner, cumparat de Google) si altii.

Care este urmatorul pas pentru proiectul Summify?

Summify nu va mai continua ca produs independent. Acum facem parte din echipa Twitter si vom aplica tehnologia dezvoltata si cunostintele dobandite ca sa facem Twitter mai captivant si mai util pentru toata lumea.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Cristian Strat, #fondator Summify, #Twitter Summify, #aplicatie Summify, #interviu fondator Summify , #Manageri