Cristian Herghelegiu, noul CEO al GECAD NET: Raman aproape de online

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 00:00
3215 citiri
Cristian Herghelegiu, noul CEO al GECAD NET: Raman aproape de online
Foto: Cristian Herghelegiu

Cristian Herghelegiu este noul CEO al GECAD NET, proiect pentru care a renuntat in urma cu cateva luni la pozitia de manager in cadrul elefant.ro. Printre companiile care isi leaga trecutul de numele sau se numara si gigantul Microsoft sau PayU.

Radu Georgescu, Silviu Hotaran, Viktor Kovacs sau Paul Miches sunt doar cativa dintre oamenii care au avut un impact major in evolutia sa pe drumul catre titlul de "unul dintre cei mai experimentati manageri din industria IT locala".

Desi nu isi lasa deoparte proiectele din online, acum se concentraza asupra GECAD NET, pentru care are planuri mari, inclusiv extinderea regionala pentru 2015-2016.

E pasionat de gadgeturi si pe plan personal, pasiune mostenita si de cei mici, asadar investeste in astfel de dispozitive "poate prea mult", dupa cum chiar el recunoaste.

"Am asteptat dupa un laptop cu touch screen care sa functioneze cu Windows 8 vreo cateva luni", mai spune Herghelegiu, care recunoaste ca nu intotdeauna reuseste sa ignore telefonul mobil sau tableta in vacante.

Cand vine vorba despre relaxare, managerul GECAD o priveste cu alti ochi: "Relaxant pentru mine inseamna cu mult consum de energie. Ski-ul este pe primul loc iarna si mountain biking-ul vara", a declarat acesta, intr-un interviu acordat Business24.

Sunteti noul CEO al GECAD la cateva luni dupa ce ati anuntat ca parasiti board-ul Elefant.ro, miscare care a generat tot felul de scenarii in presa. Acesta este proiectul pentru care v-ati retras din board-ul Elefant.ro?

Acesta este proiectul care m-a atras la acel moment si in care am decis sa ma implic pe viitor.

Ati mai facut parte, in 2011 si nu numai, din echipa Gecad. Acum insa, aveti o responsabilitate mult mai mare. Ce planuri aveti pentru Gecad?

Am trecut in cariera mea prin GECAD in perioada 2000-2001, apoi am colaborat cu GECAD NET din pozitia pe care am detinut-o la Microsoft.

Perioada PayU a fost oarecum tangenta cu GECAD, compania la momentul cand am preluat eu postul de country manager avand deja alt actionariat.

Pentru GECAD NET planurile sunt ambitioase, dorim sa ne extindem atat local cat si regional in urmatorii ani, sa schimbam atat modelul de business orientand compania foarte mult catre cloud si digital, sa aducem oameni valorosi in echipa si sa crestem spectaculos in fiecare an.

Focusul nostru va fi clientul - companie mica si mijlocie unde suntem deja un furnizor de solutii si servicii IT respectat, dar unde vrem sa schimbam inclusiv modul in care IMM-urile privesc investitiile in IT sau IT-ul in general.

Ati declarat ca, pe termen lung, veti evalua oportunitatea introducerii de produse si servicii si pe alte piete din regiune. Puteti dezvolta aceasta afirmatie? Ce planuri aveti pentru 2014?

Vom anunta la timpul potrivit orice miscare regionala. Mai intai avem de indeplinit cateva obiective majore aici, in Romania. Extinderea regionala probabil va intra in planurile pentru 2015-2016.

Ne puteti spune cate ceva legat de cifre? (eventuale investitii, profit, cifra de afaceri 2013...)

Inca nu am facut bilantul pentru 2013. Probabil vom anunta cifrele la inceputul anului viitor.

Ce alte proiecte aveti in desfasurare in acest moment?

Doar GECAD NET in acest moment, ca si implicare in business, desi raman extrem de aproape si de alte proiecte din domeniul online.

Ati fost numit unul dintre cei mai experimentati manageri din industria IT locala, ati avut un model in evolutia dumneavoastra?

Modele si mentori ar trebui sa ai mereu pentru ca a invata este un proces continuu.

Cu siguranta exista cativa oameni de exceptie cu care am avut placerea sa colaborez de-a lungul timpului si care au avut un impact major asupra evolutiei mele - Radu Georgescu, Silviu Hotaran, Viktor Kovacs sau Paul Miches fiind cateva dintre persoanele pe care as vrea sa le amintesc aici.

In trecut ati activat in companii precum Microsoft Romania, dar si in domeniul eCommerce la PayU Romania si elefant.ro. Care a fost cea mai mare provocare in toti acesti ani?

Cea mai mare parte a carierei mele am activat in companii care ofera solutii si servicii altor companii (Business to business). Cred ca cea mai mare provocare a reprezentat-o intrarea in zona de consumer, odata cu intrarea mea in elefant.ro

Am avut placerea sa fac parte din mai multe initiative de tip start-up (inclusiv lansarea liniei de aplicatii de Business a Microsoft in Romania) insa intrarea in zona de consumer a reprezentat de departe cea mai mare provocare!

Sunteti pasionat de IT? Investiti in gadgeturi IT si in interes personal?

Da, altfel nu as fi in acest business. Imi plac gadgeturile, am asteptat dupa un laptop cu touch screen care sa functioneze cu Windows 8 vreo cateva luni.

Copiii imi cer si ei gadgeturi deci, da, investesc uneori poate prea mult in astfel de echipamente.

Reusiti in vacante sa ignorati telefonul mobil sau tableta?

Incerc. Cateodata imi iese, cateodata nu. Prioritatile, atat cele de business, cat si cele familiale sunt prioritati si nu ar trebui ignorate.

Cum arata pentru dumneavoastra un weekend relaxant?

Relaxant pentru mine inseamna cu mult consum de energie. Ski-ul este pe primul loc iarna si mountain biking-ul vara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Cristian Herghelegiu GECAD, #noul CEO GECAD, #manageri IT , #Manageri