Corina Negoita: Cum am cucerit piata de publicitate

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 00:00
3765 citiri
Corina Negoita: Cum am cucerit piata de publicitate
Foto: Raluca Negoita (Arhiva personala)

Corina Negoita a pornit la drum in 2001 cu propria afacere, cand, din spatele unui calculator de unde putea trimite email-uri, si-a creat o sigla si foarte multe vise.

Astazi detine una dintre cele mai vechi agentii de publicitate (printing - n.red) din Romania si si-a extins proiectele intr-un spatiu dedicat copiilor: importul de jucarii.

Fara sa dezvaluie prea multe cifre, femeia de afaceri da de inteles ca afacerile sale cresc vazand cu ochii si spune ca, daca ar fi s-o ia de la zero, tot pe acelasi drum ar pasi.

Care este insa povestea si planurile de business ale celei mai vechi companii de printing din tara, aflam de la Corina Negoita, fondatoarea Sprinter Promotion, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra si despre background-ul dumneavoastra profesional.

Pana in 2001 am lucrat intr-un department de marketing. In 2001, am decis infiintarea propriei companii.

Motivul a fost ca am constatat ca ideile multiple pe care le aveam referitoare la promovarea firmei la care lucram nu puteau fi puse in practica.

Experienta acumulata de-a lungul timpului in diverse departamente de marketing sau vanzari m-a ajutat sa-mi cristalizez ideile si sa le dau viata.

Am inceput de la zero, cu crearea siglei si spre sfarsit cu rebrand-uirea.

Cum s-a nascut Sprinter Promotion, una dintre cele mai vechi agentii de publicitate din Romania?

La inceput a fost foarte multa munca, desigur, dar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Planurile initiale au fost creionate pe baza experientei si a ideilor inovatoare.

Ne-am concentrat pe dorintele clientului si am reusit sa cladesc in timp o baza solida.

Care a fost investitia initiala?

Cred ca a fost un calculator de unde puteam trimite e-mail-uri. Doar cu atat la indemana, dar inarmata cu multe idei, am atacat piata. Si am si cucerit-o!

Ce cifra de afaceri a generat compania in 2014?

In 2014 am avut o crestere a cifrei de afaceri de peste 50%. In 2014 ne-am axat foarte mult pe atragerea de noi clienti, ajungand astfel la aceasta crestere.

Ce planuri de business aveti pentru 2015?

Pentru 2015 previzionam o crestere de 30%. Speram sa obtinem cresterea prin marirea gamei de produse si servicii oferite clientilor.

Aveti o experienta de peste 13 ani in acest domeniu, timp in care v-ati dezvoltat si o alta afacere in paralel, un loc de joaca. Spuneti-ne mai multe si despre aceasta investitie.

Locul de joaca a fost preluat in 2004 si a trebuit inchis la inceputul crizei datorita chiriei nejustificat de mare.

Era perioada cand nu se echilibrase piata imobiliara, chiriile fiind mult prea mari fata de vanzari. Ulterior, firma a fost redirectionata catre importul de jucarii.

Incercam sa intram pe o piata de jucarii innovative, pentru a oferi parintilor mai multe instrumente pe care sa le utilizeze pentru a-si invata copii sa traiasca sanatos.

Practic, un loc de joaca este un business fara vreo legatura cu o agentie de publicitate. De ce ati ales acest obiect de activitate?

Locul de joaca a fost un domeniu total nou. Mi-a placut mereu sa lucrez cu copiii, si era inca un domeniu aflat la inceput.

A fost insa greu sa ma adaptez la piata consumatorului final. Erau foarte multe idei care nu au putut fi puse in practica datorita crizei.

Acum prin kids.store.ro incercam sa raspundem parintilor care sunt implicati in viata copiilor si care doresc sa le ofere copiilor jucarii educative, care sa-i invete ceva.

Daca ar fi sa o luati la capat in afaceri, ce business ati incepe? De ce?

Cred ca alegerea mea ar fi aceeasi. Sunt printre putinii fericiti care fac ceea ce le place.

La o a doua decizie, daca as alege calea antreprenoriatului, cred ca optiunea mea s-ar indrepta tot catre printing.

Luand toti acesti factori in considerare, va considerati un antreprenor vizionar?

Antreprenorii vizionari ii numeri pe degete. Sunt cativa in toata lumea.

Nu ma compar cu Steve Jobs sau alti antreprenori care au prevazut exact directia spre care se va indrepta lumea afacerilor!

Cred cu putere insa ca fiecare are locul sau bine stabilit si destinul sau.

Ce pasiuni aveti?

Gradinaritul este cea mai noua pasiune. Acest hobby l-am descoperit recent. Imi place sa am grija de gradina si ma relaxeaza.

Cum alegeti sa va relaxati in weekenduri si vacante?

Week-end-urile sunt pentru familie, copii si prieteni. Vacantele sunt pentru relaxare si vizitarea de noi tari.

Iti incarci bateriile ori de cate ori poti si in cate modalitati poti gasi la dispozitia ta.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Raluca Negoita Sprinter Promotion, #afaceri prnting, #afaceri publicitate , #Manageri