Constantin Caciur, despre potentialul de business al televiziunii Out of Home

Sambata, 01 Martie 2014, ora 00:00
4155 citiri
Constantin Caciur, despre potentialul de business al televiziunii Out of Home

Constantin Caciur a contribuit la lansarea Blitz TV, reteaua de Out of Home (OOH) media ce ruleaza acum pe Aeroportul International Henri Coanda, la bordul aeronavelor Tarom si in toate statiile Metrorex.

Dupa o investitie initiala de 500.000 de euro in luna mai 2013, luna octombrie 2013 a fost prima in care s-au acoperit cheltuielile operationale.

Pentru 2014 estimeaza o cifra de afaceri de 1.500.000 de euro pentru Blitz TV, conceptul care i-a permis sa ajunga cu spot-uri publicitare la persoanele grabite, greu "de prins" prin mediile traditionale.

V-ati axat pe indoor media. Ce v-a convins de potentialul acestui tip de media, la inceput?

Am privit apropierea de consumator, de persoanele active mai greu "de prins" cu mediile traditionale, ca pe o provocare. Am cautat mereu sa dezvolt oportunitati de a ajunge la acest "target".

Spuneti-ne cate ceva despre reteaua de advertising Blitz Television.

In primul rand este un mijloc de petrecere a timpului si asta presupune realizarea unei grile de programe adaptate la context si la timpul de asteptare din statiile Metrorex.

Prin urmare programele sunt scurte, dinamice si atractive, deasemenea si reclamele publicitare sunt adaptate si nu depasesc in medie 10-15s/spot.

In al doilea rand este un mediu ce ofera foarte multe oportunitati de expunere pe perioada unei luni, este "picatura chinezeasca", reteaua de ecrane fiind prezenta in 43 de statii metrorex, in care 670 mii persoane unice insumeaza intr-o luna in jur de 15-16 milioane calatorii.

Si in final - si cel mai important - este o combinatie completa de OOH cu digital advertising, imbinand avantajele OOH-ului cu flexibilitatea campaniilor online dar intr-un mediu indoor/offline, ce acopera 40% din totalul populatiei din Bucurest (14+, conform cercetarii Daedalus)

S-au semnat parteneriate atat cu Metrorex, Aeroportul Otopeni cat si cu Tarom pentru Blitz Television. Ce au insemnat aceste colaborari pentru Blitz Television?

Suntem interesati de locatii ce ofera trafic mare de public si cumparatori. Era normal sa ne dorim o colaborare cu Metrorex, spre exemplu.

Ati estimat afaceri de 1.500.000 de euro in 2014, dupa ce, in 2013, cifra de afaceri a fost de 400.000 de euro. Pe ce bazati aceste estimari? Aveti in plan si noi investitii?

Da. Tintim orice retea in care exista trafic si timp de asteptare si pregatim un proiect important in zona HORECA.

Cifra de afaceri estimata se bazeaza in principal pe potentialul retelor existente in acest moment: Metrorex, Aeroportul Henri Coanda si Tarom. Odata cu concretizarea proiectului din Horeca s-ar putea sa vorbim despre ale cifre.

Ce alte planuri de business aveti pentru 2014?

In 2014 ne concentram pe masurarea audientei livrate in retelele noastre si pe gasirea unor metode de interactiune cu publicul in timp real, utilizand social media, aplicatii pe mobil si alte solutii in care investim in momentul de fata.

Va mai ramane timp si pentru pasiuni? Cum alegeti sa va relaxati?

Mai ramane timp si avem oricum norocul ca suntem pasionati de ceea ce facem. Calatoriile cu prietenii dar si cu familia (sotia si cei 2 copii) au fost si vor fi principalele momente de relaxare pentru mine.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#out of home media, #Constantin Caciur Blitz TV, #televizoarele Metrorex , #Manageri