Conducerea Ford cauta alt director general

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 11:52
1487 citiri
Conducerea Ford cauta alt director general

Ford Motor va discuta saptamana aceasta un plan de succesiune pentru directorul general Alan Mulally, care este asteptat sa se pensioneze pana la sfarsitul lui 2013, a anuntat Bloomberg care citeaza surse anonime.

Bloomberg sustine ca Mark Fields, seful operatiunilor Ford in America de Nord si America de Sud, va fi promovat director operational, o decizie care l-ar putea face favorit in cursa pentru inlocuirea actualului sef al Ford, scrie AP.

Un purtator de cuvant al Ford a refuzat sa comenteze informatiile publicate de Bloomberg, afirmand ca firma nu speculeaza privind deciziile legate de personal. Analistii se asteapta ca Mulally sa se pensioneze pana la sfarsitul anului viitor, iar Fields este de mult timp vazut ca favorit.

Alan Mulally, in varsta de 67 de ani, a lucrat o lunga perioada la Boeing, ca inginer si director, a preluat functia de director general al Ford in urma cu sase ani, cand grupul auto era in pragul falimentului, si l-a readus pe profit.

Reuniunea conducerii Ford este programata joi in Dearborn, Michigan, a declarat o sursa anonima pentru Reuters, intalnire care ar putea anunta modificari de strategie in Europa, unde sunt asteptate pierderi de peste un miliard de dolari anul acesta.

Printre candidatii interni vor fi probabil luati in considerare: Mark Fields, in varsta de 51 de ani si Joe Hinrichs (45 de ani), seful operatiunilor din Asia ale producatorului auto american. Bill Ford, presedintele executiv al Ford, a declarat ca doreste ca viitorul director general sa fie din interiorul companiei.

In Romania, Ford Motor a inceput in 25 iunie productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. In total, Ford investeste peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) in productia de motoare si vehicule in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#manager Ford, #schimbare manager Ford, #inlocuitor director Ford , #Manageri