Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisiile au adoptat bugetul TVR pe anul 2014. Vezi cati bani se aloca televiziunii publice

Comisiile au adoptat bugetul TVR pe anul 2014. Vezi cati bani se aloca televiziunii publice


Comisiile de buget-finante au adoptat, joi, bugetul Societatii Romane de Televiziune (SRTv), in cuantum de 179.963.000 lei, parlamentarii neacceptand insa majorarea de buget ceruta de Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al institutiei, pentru reluarea emisiei TVR in Republica Moldova.

Claudiu Saftoiu a sustinut ca este necesara suplimentarea bugetului propus (de 179.963.000 lei) cu 3.158.208 lei, pentru reluarea emisiei TVR in Republica Moldova. Saftoiu a spus ca nu poate gasi resurse interne pentru acoperirea acestor cheltuieli, deoarece este o situatie noua, care nu a fost bugetata.

Reprezentantii Guvernului nu au sustinut, insa, aceasta propunere, fapt pentru care parlamentarii din Comisiile de buget-finante au respins amendamentul care prevedea suplimentarea bugetului TVR cu 3.158.208 lei.

Bugetul Societatii Romane de Televiziune pe anul 2014, in cuantum de 179.963.000 de lei, fusese avizat favorabil, pe 22 noiembrie, de Comisiile de cultura din Parlament, care au adoptat si un amendament pentru suplimentarea acestei sume cu 3,1 milioane de lei, pentru reluarea emisiei TVR in Republica Moldova.

Bugetul de la stat al Societatii Romane de Televiziune pe anul 2014, de 179.963.000 de lei, este in crestere cu 3,18% fata de anul in curs (174.410.000 lei).

"Avand in vedere ca, incepand cu luna decembrie 2013, Societatea Romana de Televiziune va transmite in Republica Moldova canalul TVR, va solicitam modificarea bugetului alocat SRTv pe anul 2014 prin suplimentare cu suma de 3.158.208 lei aferenta noului canal", a declarat Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al SRTv, pe pe 22 noiembrie, in fata Comisiilor de cultura ale Parlamentului.

Saftoiu a precizat atunci ca TVR va incepe sa emita in Republica Moldova la 1 decembrie, ca urmare a stingerii in mod amiabil a litigiului de la CEDO intre Romania si Republica Moldova.

"Consideram absolut necesara finantarea pentru publicul din Republica Moldova, de la bugetul de stat, prin intermediul canalului TVR tocmai pentru ca este vorba despre un element de recuperare a unui spatiu mediatic la care tinem foarte mult", a spus Claudiu Saftoiu.

"Avem in vedere ca, odata cu reluarea retransmisiei de la 1 decembrie, incepand gradual de anul viitor, sa putem investi intr-un studio pe care colegii de la Moldova 1 (televiziunea publica din Republica Moldova, n.r.) ni-l vor pune la dispozitie", a spus Claudiu Saftoiu.

Acesta a precizat ca, in cursul anului viitor, 30% din grila TVR din Republica Moldova va reprezenta productie autohtona, special dedicata publicului moldovean.

Pe de alta parte, sursele financiare ale TVR se constituie din alocatii de la bugetul de stat si din venituri proprii. Banii primiti de TVR de la bugetul de stat pentru functionarea in 2014 reprezinta 33,58% din sursele de finantare ale Televiziunii Romane, in timp ce veniturile proprii au o pondere de 66,42%, potrivit proiectului de buget al SRTv pe anul viitor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1278 ori