Ciprian Stavar, Tribegarden - Ghidul tau catre cadoul perfect

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 00:00
3364 citiri
Ciprian Stavar, Tribegarden - Ghidul tau catre cadoul perfect
Foto: Flickr.com

Ciprian Stavar a pus bazele unei companii ce poarta numele Tribegarden, un proiect care te-ar putea ajuta, la un moment dat, sa cumperi cadoul potrivit, atunci cand nu ai nici cea mai vaga idee ce sa alegi.

Pentru ca se afla in stadiul de start-up, Ciprian Stavar este pregatit sa isi sacrifice toate hobby-urile de iarna, astfel incat afacerea lui sa se dezvolte cat mai mult si cat mai repede.

Pentru el antreprenorul este "cel care pune mana pe lopata pentru a da zapada la o parte, facand in acelasi timp profit", dar si cel care identifica o problema sau o nevoie si o rezolva, determinandu-l pe client plateasca.

Despre afaceri, cadouri si idei indraznete, vorbeste co-fondatorul Tribegarden, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne mai multe despre conceptul Tribegarden.

TribeGraden isi propune sa ajute utilizatorii sa aleaga si sa cumpere cadoul potrivit, singuri sau impreuna cu prietenii. Acest lucru se bazeaza prin "potrivirea" preferintelor sarbatoritului cu criterii ale cadourilor care se afla in portofoliul unui comerciant online. Momentan proiectul este in faza de prototip si lucram pentru a-l valida.

Noi am plecat de la observatia ca pentru multi oameni alegerea unui cadou este un lucru dificil din cauza a trei factori: timpul alocat pentru alegerea cadoului respectiv, inspiratia pentru a sti ce se potriveste si nu in ultimul rand, fondurile necesare pentru a cumpara cadouri mai scumpe cum ar fi o bicicleta sau un expressor.

Care este experienta achizitionarii unui cadou prin intermediul TribeGarden -- ce aveti in vedere pentru a genera o experienta unica pentru utlizatori?

Ne propunem sa facem procesul de alegere si cumparare foarte facil, tocmai pentru a intari relatia dintre cel care ofera cadoul si cel care il primeste.

Ati pregatit ceva special pentru luna cadourilor?

Proiectul, ca startup, este inca intr-o faza incipienta si nu este lansat publicului larg.

De unde a pornit ideea de a crea acest business si cat de profitabila este o astfel de afacere?

Am pornit cu ideea consumului "in colaborare" si am participat in septembrie la un eveniment organizat de Geekcelerator, un accelerator pentru afaceri online. Apoi, cand am avut de ales un cadou pentru un prieten comun, cineva din echipa a venit cu ideea de a folosi codul scris pentru a cumpara cadoul "la comun".

Am strans in patru zile peste 400 de dolari, banii de care aveam nevoie sa cumparam o bicicleta.

Avand in vedere participarea in cadrul VentureConnnect din 27 noiembrie, ce planuri de business aveti pentru 2013?

In acest moment suntem in cautarea unei surse de finantare pentru a dezvolta produsul si pentru a pune la punct afacerea. Intre timp lucram pentru a valida mai multe rute posibile in dezvoltarea produsului si pentru a intelege mai bine consumatorii.

Daca ar fi sa oferiti o definitie a antreprenoriatului din perspectiva dumneavoastra, care ar fi aceasta?

Avand in vedere vremea de afara, as putea compara antreprenorul cu cel care pune mana pe lopata pentru a da zapada la o parte, facand in acelasi timp profit.

Dincolo de gluma, o definitie interesanta pe care am auzit-o suna asa: antreprenorul este cel care identifica o problema sau o nevoie si o rezolva intr-un mod care produce satisfactie clientului astfel incat acesta sa plateasca.

Cat de bine va descurcati la capitolul time management? Cat timp va ramane si pentru pasiuni?

Cum suntem la inceput, cred ca vom sacrifica hobby-urile de iarna pentru a dezvolta afacerea.

Tribegarden este unul dintre proiectele participante in cadrul celei de-a saptea editii a VentureConnect din 27 noiembrie 2012. Business24.ro este partener media al VentureConnect.ro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ciprian Stavar Tribegarden, #idei cadou, #cadou online, #alege cadoul potrivit , #Manageri