Ce ramane in urma mortii controversatului om de afaceri Sorin Terbea UPDATE

Marti, 30 Iulie 2013, ora 08:31
6809 citiri
Ce ramane in urma mortii controversatului om de afaceri Sorin Terbea UPDATE
Sursa foto: News.portal-start.com

Afaceristul si presedintele Federatiei Romane de Futsal, Sorin Terbea, trei oameni de afaceri germani si pilotul elicopterului in care se aflau au murit luni seara intr-un accident.

Emilia Morar, angajata a firmei lui Terbea, care se afla de asemenea in elicopter, a scapat doar cu rani usoare, fiind salvata de persoane aflate in apropierea accidentului.

Se pare ca oamenii de afaceri vizitau o fabrica de prelucrare a lemnului din judetul Mures, cand Terbea ar fi primit un telefon pentru a se prezenta la Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu un dosar de arbitraj in care era anchetat, scrie Agerpres.

Grupul a plecat cu elicopterul, care s-a prabusit in Lacul nr. 7 H, apartinand SC Piscicola, din comuna Taureni, dupa doar cateva sute de metri de la decolare.

"Sunt oameni de afaceri, veneau cu masinile pentru ca aparatul nu s-a putut ridica din apropierea acelei fabrici de scaune din Taureni, au venit pana la un loc unde se afla elicopterul", a declarat presei Corneliu Grosu, prefectul judetului Mures, luni seara.

Accidentul s-a produs luni, dupa ora 20.30. Elicopterul parcursese 100 - 150 de metri dupa decolare, cand "a luat o pozitie nefireasca si a intrat cu botul direct in apa", a relatat prefectul.

Grosu a spus ca deocamdata nu se cunoaste cauza accidentului si ca asteapta ca specialistii sa se pronunte.

Cine era Sorin Terbea si ce a lasat in urma

Fost voleibalist, Terbea s-a lansat in afaceri de comert cu amanuntul si transport rutier de marfuri, el devenind ulterior una din cele mai influente personalitati din mediul de afaceri din Targu Mures.

Terbea a fost finantator al formatiei de volei masculin CS Torpi, pe care a desfiintat-o. A fost presedintele campioanei Romaniei la Futsal, City'us Targu Mures, si membru al comitetului executiv al FRF. Patron al hotelurilor President si Premier, este si partenerul echipei de fotbal FCM Targu Mures.

In plus, el s-a facut remarcat prin implicarea in lumea sportului, initial ca finantator al formatiei locale de volei masculin CS Torpi, pe care a desfiintat-o, pentru ca in ultima perioada sa devina reprezentantul cluburilor de fotbal in sala in Comitetul Executiv al FRF, dar si patron al echipei Cityu's Targu Mures.

Terbea a fost patron al hotelurilor President si Premier, dar si al companiei Salubriserv, care a asigurat maturatul si deszapezirea orasului Targu-Mures.

Scandaluri de coruptie si anchete DNA

Terbea a fost acuzat in numeroase randuri de presa locala de legaturi suspecte cu autoritatile locale, ceea ce i-a adus castiguri importante in afaceri.

Spre exemplu, in 2003, omul de afaceri ar fi gazduit, in spatiile uneia din firmele sale, Biroul Vamal Targu-Mures, ceea ce i-ar fi adus o chirie substantiala, fiind implicat si in tranzactii imobiliare cu Registrul Auto Roman din Mures.

Nu in ultimul rand, firma sa de salubritate, cu ajutorul contractelor cu primaria, i-ar fi adus afaceristului mai multe milioane de euro.

Sorin Terbea a fost achitat in mai 2013 intr-un proces in care DNA il acuza ca, pe 21 mai 2011, l-ar fi mituit pe Vasile Avram, fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA).

Conform rechizitoriului, Avram ar fi primit de la Terbea 19.000 de euro pentru a delega, in cadrul campionatului 2011-2012, arbitri agreati de echipa de fotbal din Tirgu Mures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#moarte Sorin Terbea, #afaceri Sorin Terbea, #accident elicopter Terbea, #accident elicopter Taureni, #acuzatii DNA Terbea, #controverse Terbea Mures , #Manageri