Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat castiga cel mai bine platit strain in Romania?

Cat castiga cel mai bine platit strain in Romania?

Oficial, din statisticile Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, cel mai mare salariu inregistrat de un angajat strain in Romania este de 300 de milioane de lei vechi. Adica aproximativ 8.300 de euro. Numai ca socoteala de acasa cu cea din targ nu sunt identice....Surse neoficiale precizeaza ca managerul unei companii de top 5 din Romania are un venit anual de aproximativ un milion de euro. Ceea ce inseamna un salariu lunar de .... 85.000 de euro.

Conform statisticilor oficiale, 24% dintre permisele de munca acordate cetatenilor straini vizeaza pozitii de conducere, restul de 76% fiind solicitate pentru functii de executie. Datele Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca mai arata ca aproape doua treimi din strainii care lucreaza in prezent in Romania sunt persoane cu studii medii sau submedii, proportia celor cu studii superioare ridicandu-se la 30%.

Cele mai cautate domenii de activitate sunt productia, spre care se indreapta 37% din forta de munca venita de peste hotare, precum si comertul si serviciile, preferate de 31, repectiv 13% din imigranti.

Turcia trimite aproape o cincime (18%) din forta de munca straina prezenta pe piata romaneasca a muncii, Republica Modova (14%) si China (10%) fiind urmatoarele doua tari bine reprezentate pe aceasta piata. Anul acesta vor fi eliberate 10.000 de permise noi de munca pentru straini, de peste trei ori mai mult decat numarul documentelor eliberate in 2005.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1059 ori