Carlos Slim continua extinderea imperiului in Europa. Vezi in ce investeste miliardarul mexican

Luni, 27 August 2012, ora 15:01
1696 citiri
Carlos Slim continua extinderea imperiului in Europa. Vezi in ce investeste miliardarul mexican

Miliardarul mexican Carlos Slim si-ar putea extinde prezenta pe pietele europene prin preluarea unei participatii la operatorul polonez de retele de fibra optica Hawe, care se pregateste sa-si majoreze capitalul printr-o emisiune de actiuni de 350 milioane zloti (107 milioane dolari).

Hawe va folosi fondurile pentru a cumpara o alta companie din Polonia, TK Telekom, divizia de telecomunicatii a companiei feroviare de stat PKP, potrivit unui comunicat al operatorului de retele de fibra optica, citat de Bloomberg.

Omul de afaceri Marek Falenta, care detine 45% din actiunile Hawe, a declarat pentru Bloomberg ca operatorul a identificat cativa investitori interesati de actiunile scoase pe piata, fara a oferi alte detalii.

Ziarul Puls Biznesu scrie ca gigantul America Movil, controlat de Carlos Slim, se numara printre acestia, fara a preciza sursa informatiei.

"Prefer sa vand actiuni catre o companie mare din sectorul telecomunicatiilor. Nu pot confirma daca se numara sau nu compania lui Carlos Slim printre potentialii investitori", a afirmat Falenta pentru Bloomberg.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii America Movil au refuzat sa comenteze informatiile.

America Movil este cel mai mare operator de telecomunicatii din America Latina si reprezinta o mare parte din averea lui Carlos Slim, evaluata la 72,2 miliarde de dolari, care il face cel mai bogat om din lume.

Slim (72 de ani) insista pentru extinderea America Movil in Europa, pentru diversificarea surselor de venit si pentru a castiga de pe urma valorii de piata relativ scazute a companiilor de pe continent, in contextul crizei datoriilor de stat din zona euro.

In luna iunie, America Movil a cumparat 21% din actiunile Telekom Austria, iar mai tarziu 28% din titlurile operatorului olandez KPN.

Grupul America Movil este interesat si de preluarea P4, al patrulea mare operator de telefonie mobila din Polonia, potrivit Puls Biznesu.

Averile miliardarilor lumii au crescut saptamana aceasta. De ce?

Carlos Slim nu mai face alte achizitii in Europa, in afara de KPN si Telekom Austria

Carlos Slim a cumparat 8,4% din actiunile companiei argentiniene YPF

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Carlos Slim achizitii Polonia, #Slim avere, #Slim investitii , #Manageri