Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Camelia Sucu, Gabriel Biris si Stefan Vuza: ponturi pentru tinerii afaceristi

Camelia Sucu, Gabriel Biris si Stefan Vuza: ponturi pentru tinerii afaceristi


Perseverenta, o echipa de profesionisti pe care sa se bazeze, sa stie sa lucreze cu banii altora sunt doar o parte dintre sfaturile pe care Camelia Sucu, Stefan Vuza si Gabriel Biris le au pentru tinerii antreprenori.

Iata care sunt ponturile pe care oameni de afaceri cu experienta le dau tinerilor afaceristi:

Camelia Sucu, manager Class Living: Sa stie sa lucreze pe banii altora


In primul rand, sa incerce sa inteleaga ce inseamna sa fii antreprenor. Este o diferenta intre a vrea sa fii antreprenor si a fi unul de succes. Un antreprenor trebuie sa isi asume toate deciziile si problemele, ca sa nu se descurajeze dupa primele doua usi inchise in fata.

Sa faca exact ceea ce simte ca este pregatit, adica sa mearga pe oportunitatea de investitii in care gaseste o nisa cu potential de succes.

Sa stie sa bata la usi inchise si sa lucreze pe banii altora. Sa stie sa convinga bancile sau fondurile de investii ca afacerea lor va fi una de succes.

Gabriel Biris, Managing Partner Biris Goran: Sa fie sigur ca incaseaza ce vinde


Sa fie sigur ca stie ce face: sa aiba un business bine definit, cu obiective clare.

Sa aiba surse de finantare clare. Sa fie foarte atent la partea contractuala, sa fie sigur ca ce vinde si incaseaza pentru ca, din pacate, legislatia in Romania favorizeaza debitorul si nu creditorul.

Sa aiba o echipa de profesionisti pe care se poata baza.

Stefan Vuza, presedinte AOAR: Nu poti sa conduci oameni dupa ce ai terminat o facultate


Tinerii care vor sa ajunga antreprenori sa stea in preajma antreprenorilor cu experienta. Nu poti sa conduci oameni dupa ce ai terminat o facultate. Acolo inveti informatii, iar ele nu te ajuta foarte mult in business. In trebuie cel putin zece ani de experienta in care sa inveti sa pui informatiile in practica, sa vezi cum reactioneaza oamenii de langa tine: unii iti sunt sefi, altii iti sunt angajatii, altii parteneri.

Chiar daca ii duci cafeau, sau esti asistentul mentorului tau, ai mari sanse sa ajungi un om de afaceri de success pentru ca poti sa inveti de la acesta. Dar daca alegi un post de executant, la un nivel cu mult inferior, atunci nu ai nicio sansa sa ajungi un om de afaceri de succes.

Preseverenta este principala calitate pe care trebuie sa o aiba tinerii interesati de o cariera de business. Daca tinerii persevereaza in ceea ce stiu sa faca, nu in ceea ce viseaza sa faca, au toate sansele sa ajunga oamenii de afaceri de succes.

Cu perseveranta ai toate sansele sa ajungi in marea liga a antreprenorilor de succes. Acolo insa ai nevoie de alte calitati cum ar fi rezistenta la uzura. Ai nevoie de un asistent foarte bun care sa te scape de toate sarcinile administrative care duc la pierderi inutile de timp.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3390 ori