Alina Man, Bioskin: Despre business din grija pentru organism

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 00:00
4240 citiri
Alina Man, Bioskin: Despre business din grija pentru organism

Alina Man a creat un business pentru persoanele care se gandesc de doua ori inainte sa cumpere un produs cosmetic. A intrat in vara lui 2014 pe piata cu un simplu magazin online bio, care deja incepe sa "dea roade".

Ideea s-a nascut intr-un moment in care putine doamne isi fac planuri profesionale: imediat dupa nasterea copilului. "In acea perioada ma informam mult in legatura cu alimentatia sanatoasa dar si ce anume sa folosesc pentru ea ca produse de ingrijire", explica Alina Man, fondatoarea Bioskin.

Ea mizeaza pe un adevar deja dovedit, atat stiintific, cat si prin experienta fiecarei doamne: tot ceea ce aplicam pe piele ajunge in proportie destul de mare in organism.

"Ingredientele produselor cosmetice ar trebui sa fie cat mai curate, fara substante chimice sintetice, conservanti chimici, arome artificiale, coloranti artificiali, materii prime modificate genetic, pesticide, sulfati, ftalati, SLS, parabeni etc.", puncteaza Man.

In consecinta, produsele sale sunt certificate organic de catre cele mai cunoscute organisme de certificare: Soil Association, Ecocert, Na True, Austria Bio Garantie, GOTS.

Bio accesibil, o nisa neexploatata

Piata de cosmetice bio din Romania este in continua crestere, explica tanara antreprenoare. Potrivit acesteia, in piata apar din ce in ce mai multe businessuri de acest gen cu noi tipuri de produse dar si o diversificare a brandurilor.

Insa, desi tendinta "bio" este tot mai vizibila, inclusiv pe piata romaneasca, fondatoarea Bioskin a gasit un segment deacoperit de concurenta: produse cosmetice naturale, cu certificate eco, la preturi accesibile.

"Sunt multe companii cu asemenea profil, este deja concurenta in acest sector, insa este loc pentru servicii specifice. Nu sunt acoperite toate nevoile potentialilor clienti", explica Alina Man pentru Business24.

Exista cerere si exista un anume tip de client, puncteaza antreprenoarea: "In general mai mult femeile cumpara astfel de produse. Potentialele cliente sunt cele care au venituri medii si mari si varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani".

Investitia in afacerea bio, "nu foarte mare"

Dupa experienta acumulata in cativa ani de prezenta in diverse companii in departamente de New Media si Marketing pe pozitia de Specialist Marketing Online, investitia intr-un magazin online nu a fost foarte mare. " (...) urmeaza ca de acum inainte sa investesc mai mult in promovare si dezvoltarea magazinului online", spune aceasta.

Intrebata cat de profitabil este acest business, Alina man spune ca "rezultatele incep sa se vada", fara sa dea prea multe detalii legate de cifre.

"Dupa primul an de activitate incercam sa recuperam investitia iar apoi in urmatorii ani vrem sa investim mare parte din profit in dezvoltarea afacerii", mai spune aceasta, care recunoaste ca nu e tentata, insa, de extinderea pe partea offline cu propriul magazin fizic.

Din planurile sale pentru anul acesta si anul viitor face parte si imaginea afacerii sale. Isi doreste sa faca din Bioskin un brand vizibil. De asemenea, isi doreste sa devina importator al unui brand din Austria sau Germania, tari cu traditie pe piata produselor bio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#business cosmetice bio, #cosmetice Bioskin, #Alina Man Bioskin , #Manageri