Afaceristul Liviu Jitea, trimis in judecata pentru contrabanda cu alcool de 13 milioane de euro

Vineri, 30 August 2013, ora 13:52
1694 citiri
Afaceristul Liviu Jitea, trimis in judecata pentru contrabanda cu alcool de 13 milioane de euro

Omul de afaceri Liviu Jitea a fost trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati, pentru savarsirea de infractiuni in materia comertului ilegal cu alcool, prejudiciul fiind de 58 de milioane de lei.

In acelasi dosar au fost deferite justitiei alte 18 persoane, precum si o societate comerciala, folosita la producerea ilegala de alcool.

In luna martie, Liviu Jitea si alte sapte persoane au fost arestate preventiv, iar alti 10 inculpati au primit interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, in urma unei decizii luate de Tribunalul Galati.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, persoanele trimise in judecata au constituit o grupare in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale din producerea unor mari cantitati de alcool si comercializarea acestora prin eludarea dispozitiilor fiscale privind producerea, detinerea si marcajul produselor accizabile.

Astfel, in cadrul activitatii unei societati comerciale de profil din municipiul Focsani detinuta de Liviu Jitea, membrii gruparii au procedat la amplasarea unor instalatii neautorizate inaintea contoarelor unei linii tehnologice de productie de alcool dublu rafinat si au extras in aceasta modalitate cantitati de alcool necontorizate, de peste 1.443.000 de litri, fara inregistrarea in evidentele contabile ale societatii a operatiunilor comerciale aferente cantitatilor de alcool produse ilegal.

De asemenea, membrii gruparii au disimulat provenienta cantitatii de 1.443.000 litri de alcool, produsa in mod ilegal, au obtinut si utilizat in interes propriu suma de peste 13,6 milioane de lei.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este estimat la suma de peste 58,4 milioane de lei, reprezentand accize, taxe si impozite.

S-a mai retinut in actul de sesizare ca membrii gruparii au savarsit infractiunea de furt calificat, constand in aceea ca, prin blocarea functionarii echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale, au sustras, in mod repetat, gaz metan in valoare de 2,7 milioane de lei, gaz utilizat pentru functionarea instalatiei ilegale de productie alcool.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#judecata Liviu Jitea, #contrabanda alcool Liviu Jitea, #afaceri Liviu Jitea , #Manageri