2014, anul afacerilor cu ceai exotic si cafea - Cristian Stranutu, Maya Tea & Coffee

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 00:00
5283 citiri
2014, anul afacerilor cu ceai exotic si cafea - Cristian Stranutu, Maya Tea & Coffee

Ceaiul poate fi atragator, iar aceasta conceptie poate duce la un nou tip de business in 2014. O spune chiar Cristian Stranutu, un antreprenor ce a pornit pe acest drum din dragostea pentru arome.

"Cel mai bine vandute sunt ceaiul verde, infuziile de fructe si rooibos, dar si cafeaua din America Latina si ciocolata calda cu arome de portocale si menta", spune Cristian Stranutu, co-fondator Maya Tea & Coffee, semn ca romanii incep sa aprecieze ceaiurile la un alt nivel.

Ba chiar putem vorbi de o dezvoltare a pietei de ceai, sustine antreprenorul.

"Ne asteptam sa se dezvolte piata prin aparitia mai multor comercianti in domeniul ceaiului si cafelei, in beneficiul clientilor, astfel incat consumul de ceai va creste datorita unei mai bune informari cu privire la avantajele acestuia asupra sanatatii", spune Stranutu, intr-un interviu acordat Business24.

Cum a inceput povestea Maya Tea & Coffee?

Ideea a luat nastere acum un an, din dorinta de a oferi oamenilor un loc de incredere, unde pot gasi produse de calitate si o gama larga de arome - de la gusturi traditionale la surprize exotice.

Ca orice proiect de suflet, Maya Tea a inceput insa, in primul rand, din pasiunea mea si a asociatului meu, Cosmin Niculescu, pentru ceai si cafea, momentul decisiv in care am facut lucrurile sa se intample fiind nasterea fetitei mele, Maia. Ca atare, am inceput o dubla calatorie, cea de parinte si cea de antreprenor.

Cat ati investit in aceasta afacere?

Suma investita in proiect este estimata la 30.000Euro. Peste 50% din aceasta suma a fost investita in realizarea de stocuri de produse, de la ceai, cafea si ciocolata calda, la accesorii si dulciuri. Cealalta parte a fost investita in realizarea plaformei de e-commerce, in elemente de logistica si actiuni de marketing.

Care sunt asteparile pentru primul an de activitate?

Dorim ca produsele noastre sa fie cunoscute si apreciate de cat mai multi clienti in Bucuresti si in tara. Dorim sa deschidem un magazin fizic in care clientii sa aiba posibilitatea sa testeze produsele.

Ce tip de produs va genereaza cele mai multe vanzari?

Cel mai bine vandute sunt ceaiul verde, infuziile de fructe si rooibos, dar si cafeaua din America Latina si ciocolata calda cu arome de portocale si menta.

Ce planuri aveti pentru 2014?

Planuri mari. In primul rand, vom mai lansa produse si servicii noi pentru piata romaneasca (vor fi surprize foarte placute pentru iubitorii de ceai si cafea). Mai mult, dorim sa schimbam imaginea ceaiului in Romania, sa-l facem atragator prin ambalaje, denumiri si varietatea aromelor care mai de care mai apetisante, ca portocalele, ciocolata, migdale, scortisoara, si altele.

Aveti in plan sa va deschideti efectiv un magazin?

Pentru moment avem doar magazin online, dar in decurs de cateva luni vom deschide si un magazin fizic pentru a face experienta ceaiului si a cafelei de neuitat pentru clientii nostri.

Ce piedici ati intalnit pe parcursul acestui drum antreprenorial?

Nu le-as numi piedici, ci au fost mai degraba etape inainte de deschiderea afacerii, care au luat mai mult timp decat estimasem: selectarea furnizorilor si a produselor, ambalajele, design-ul. De exemplu, alegerea ambalajelor a durat mai mult decat estimasem pentru ca ne-am incapatanat sa le gasim pe cele mai bune, pentru pastrarea ceaiului si cafelei si care sa mentina aroma pentru o perioada indelungata.

Ce schimbari asteptati de la 2014, din punctul de vedere al mediului de business in care activati?

Ne asteptam sa se dezvolte piata prin aparitia mai multor comercianti in domeniul ceaiului si cafelei, in beneficiul clientilor, astfel incat consumul de ceai va creste datorita unei mai bune informari cu privire la avantajele acestuia asupra sanatatii.

V-ati propus schimbari si pe plan personal? V-ati setat obiective? Care ar fi acestea?

Mi-am propus sa consolidez business-ul si sa gasesc noi oportunitati pentru afacerea noastra. Pe plan personala imi doresc sa calatoresc mai mult, sa fac mai mult sport, sa am mai mult timp pentru fetita mea, Maia, sa ma ocup mai mult de fotografie.

Daca ar fi sa deschideti o noua afacere in 2014, care ar fi aceasta? De ce?

O brutarie unde sa fac paine cu Maia. Din pasiunea pentru paine buna si ar fi si usor complementara cu ce fac acum, mai ales in zona produselor de patiserie.

Ce pasiuni aveti si cum alegeti sa va deconectati, de obicei, de afaceri?

Sunt pasionat de fotografie, imi place sa fac paine cu Maia, iar atunci cand am timp liber prefer sa-l petrec cu fiica mea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#afaceri ceai, #Maya Tea, #Cristian Stranutu Maya Tea , #Manageri