Warren Buffet: Cea mai proasta investitie sunt obligatiunile guvernamentale

Luni, 04 Martie 2013, ora 18:40
1358 citiri
Warren Buffet: Cea mai proasta investitie sunt obligatiunile guvernamentale

Miliardarul Warren Buffet sustine ca investitiile in obligatiunile guvernamentale reprezinta cea mai proasta alegere, in clipa de fata, precizand ca prefera in continuare sa investeasca in actiuni, desi preturile au crescut foarte mult.

"Daca ma intrebi daca actiunile sunt mai ieftine decat orice alta investitie pe piata de capital, raspunsul meu este da. Noi tranzactionam in prezent actiuni. Le cumparam pentru ca ne asteptam sa le vindem la un pret bun", a declarat Buffet, citat de CNBC.

Seful Berkshire continua sa considere actiunile niste investitii sigure, chiar daca indicele Dow Jones, care include cotatiile a 30 dintre cele mai importante companii din SUA, se apropie de nivelul maxim.

Miliardarul a adaugat ca actiunile sunt totusi mai ieftine decat erau in urma cu patru ani, ceea ce iti permite sa ai un porfoliu cu mai multe actiuni pentru aceeasi investitie.

"Din punctul meu de vedere, cea mai proasta investitie in acest moment sunt obligatiunile guvernamentale", a declarat Buffet, in cadrul unei emisiuni televizate.

Berkshire Hathaway, imperiul controlat de Buffet a inregistrat in 2012 o crestere a profitului cu 45% in 2012, in comparatie cu anul precedent, cand s-a cifrat la 10,25 miliarde de dolari.

Berkshire Hathaway reprezinta un conglomerat diversificat de investitii, care include active financiare, de productie energetice, de transport etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#buffet investitii, #Bursa investitii Buffet, #actiuni Buffet Bursa , #Investitii