Vrei sa afli secretele sampaniei? Inscrie-te la MBA

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 08:00
1835 citiri
Vrei sa afli secretele sampaniei? Inscrie-te la MBA

In inima Frantei, la Reims Management School se invata despre cele mai spumoase afaceri din lume : managementul companiilor producatoare de sampanie.

Reims Management School, condusa de britanicul Steve Charters, imbina vizitele la podgoriile locale si degustarile de vinuri spumante cu cursuri serioase de management si marketing in domeniu, scrie Wall Street Journal.

Scoala de management ofera 3 tipuri de MBA centrat pe teme ca exporturi, marketing si reglementarile guvernamentale la care se supune industria productiei de sampanie, o industrie cu un bogat patrimoniu si o mare importanta culturala.

Steve Charters precizeaza ca sampania este cea mai mare si cea mai importanta activitate economica din zona Reims,de aceea este locul perfect pentru a studia managementul unei asemenea afaceri.

Desi programul scolii se concentreaza pe sampanie, cursurile vizeaza de asemenea industria vinului in general si a produselor de lux. In acest sens, directorul programului afirma ca multi dintre fostii studenti ajung sa lucreze in industria bunurilor de lux.

De asemenea ,Steve Charters sustine ca sectorul industriei producatoare de sampanie ofera importante studii de caz pe domeniul marketingului si brandingului, domenii cheie care sunt uneori scapate din vedere de catre oamenii de afaceri.

In plus, cursurile de la Reims Management School includ si subiecte actuale precum studiul problemelor cu care se confrunta in prezent sectorul de lux, afectat de criza economica. In legatura cu acest aspect, studentii sunt stimulati sa gandeasca in ce masura poate afecta scaderea pretului imaginea unui produs de lux.

In afara de Reims Management School, oferta franceza de scoli de business cu programe in industria vinului include si Burgundy School of Business si Bordeaux International Wine Institute.

Burgundy School of Business ofera un program de master in afacerile cu vin, predat in parteneriat cu Oxford Broookes University Business School din Marea Britanie, in timp ce Bordeaux International Wine Institute are un MBA in marketingul si managementul afecerilor cu vin, la care se inscrie anual in jur de 200 de studenti.

Cu o concurenta la nivelul natiunilor producatoare de vin si in contextul in care companiile producatoare de vinuri se extind foarte mult, industria in valoare de 185 de miliarde, anual, are nevoie de manageri bine pregatiti si experti in marketing pe aceasta piata, declara Jean-Francois Ley, directorul MBA-ului de la Bordeaux.

Aproximativ jumatate din studentii la scolile de business franceze cu programe de management in industria vinului vin din afara Frantei, studentii asiatici venind in numar semnificativ, pentru a invata sa dezvolte industrii de vin in propriile lor tari, dupa modelul european.

Industria de lux este partial afectata de criza economica, insa cand vine vorba de sampanie sau vinuri cu traditie, semnificatiile culturale ale produselor ajuta industria sa se mentina la cote maxime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#industrie vinuri, #afaceri sampanie, #companii vin, #MBA afaceri , #Investitii