Unde se construieste prima parcare robotizata din lume

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 12:21
3024 citiri
Unde se construieste prima parcare robotizata din lume

Un dezvoltator imobiliar din Miami Beach planuieste sa construiasca un zgarie-nori cu o punte de parcare de ultima generatie.

Proiectul Porsche Design Tower va permite proprietarilor sa-si parcheze masinile cu ajutorul unui sistem robotic de lifturi si sa fie lasati chiar in usa apartamentului, potrivit Luxury.com.

Turnul de 560 de milioane de dolari va fi construit in Sunny Isles Beach, ca parte a unei colaborari intre Porsche Design Group si dezvoltatorul local, Gil Dezer.

Initiatorii proiectului au explicat ca in cadrul turnului, dupa ce soferul opreste motorul masinii, un brat robotizat care functioneaza ca o platforma automatizata la lua masina si o va trasporta in lift, iar cand acesta ajunge la etajul dorit, acelasi brat robotizat va parca masina, lasand soferul in fata usii apartamentului sau.

Inginerii estimeaza ca toata operatiunea de parcare a masinii va dura intre 45 si 90 de secunde, iar un loc de parcare va costa in jur de 9 milioane de dolari.

Lifturile de masini se afla pe lista inovatiilor recente din Miami Beach, insa dezvoltatorul local Gil Dezer, implicat in acest proiect spera ca multe alte cladiri sa fie construite dupa acest model atat in SUA cat si in restul lumii, insa isi doreste ca acest concept sa ramana exclusivist, nu sa capete o popularitate gen McDonald's.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#investitii parcare, #parcare robotizata, #parcare lift , #Investitii